Kadayıflı sarma..

24 Ocak 2009 Cumartesi · 0 yorum


















Malzemeler: 2 yufka- 200 gr tel kadayıf- 125 gr tereyağı- veya margarin- 150 gr ceviz veya fındık (iri dövülmüş)
Şerbeti için: 3 su bardağı şeker- 2.5 su bardağı su- 1 tatlı kaşığı imon suyu
Hazırlanışı: Yağı tavaya alıp eriterek kadayıfların üzerine boşaltalım. İri dövülmüş cevizleri de ilave ederek iyice karıştıralım ve yağın kadayıfla iyice özelleşmesini sağlayalım.
Bir yufkayı serelim üzerine kadayıflı ince bir şekilde ve düzgünce yayalım. Yufkanın bir ucundan tutup rulo yaparak saralım. Yufka rulosunu 2 cm aralıklarla keslim. Isıtılmış 200 derece ısılı fırında tatlı hamurlarının altları ve üstleri pembeleşene dek pişirerek fırından alalım ve ılıtalım. Sonra üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirere servis yapalım.
Şerbeti için: Tencereye şekeri, suyu ve limon suyunu alıp 10 dakika kaynatalım. Şerbeti ateşten alarak iyice soğutalım.
Püf noktası: Şerbetin soğuk olması önemli.Böreklik yufka kullanabilirsiniz ama baklavalık yufka ile de hazırlayabilirsiniz.

panço ve atkı modeli..

· 0 yorum


















Panço ve atkı yapılışı:
Panço 74 ilmekle başlayın. 94 sıra haraşo örün. İki parça olarak hazırlayın. Çapraz olarak birleştirin. Bir tarafına tığla çiçek yapın. Boyun çevresine ince oya yaparak tamamlayın. Kenarlarına saçak geçirin. Çanta için 32 cm zincir çekin. Üzerine trabzan ile devam edin. 50 cm. uzunluğunda trabzan olarak örün. Ortada katlayıp altta 1 sıra trabzan bırakarak bir üst sırada her trabzandan tığa 1 kez dolayıp 3 defada çekerek 6 direk çıkarıp örün.(volanlı olması için) 1 trabzan atlayıp ikincinin üzerinden de aynı şekilde örün. 6 sıra yapın. Daha sonra, sapı araya alarak kalan trabzanı içe çevirip dikin. Astarlayarak tamamlayın.

Atkıya kahverengi ile 18 zincir çekerek büyü halka yapın. Üzerini tığa 1 kez dolayıp 3 defada çekip doldurarak 44 direk yapın. Üzerine 2 defada çekerek yarısına 25 direk yapın. Yeşil renk ile 18 zincir çekip kahverengi ile yaptığınız yuvarlağın ortasında geçirip doldurun. İkinci sırada, 25 direk yapın.Kahverengi ile de yeşilin üzerine ibikler yapın.Birbirinin içinde geçen halkaları sıralayarak atkıyı bitirin.

Dalyan köfte..

· 0 yorum

















750 gr dana kıyması- 750 gr koyun kıyması- 2 dilim bayat ekmek içi- 2 soğan- 4 yumurta- 3 havuç- 1 demet maydanoz- 1 çay kaşığı kimyon- tuz- karabiber

Domatesli sos için: 30 gr margarin- yarım su bardağı un- 2 çorba kaşığı domates püresi- 5 su bardağı et suyu

Hazırlanışı: Ekmek içini ıslatıp elinizle ufalayın. Maydanozu temizleyip kıyın.Soğanların kabuklarını soyup rendeleyin. Havuçları temizleyip diri kıyımda başlayın.Yumurtaların ikisini katı kıyımda haşlayın. Kıymaları bir kaba alıp yoğurun. Ekmek içi, maydanoz, soğan, kimyon, 2 yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurmaya devam edin. Köfteli harcını düz bir zemin üzerine alıp dikdörtgen şeklinde açın. Ortasına yumurta ve havucu yerleştirin. Rulo şekline getirin. Fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Köftenin pişen suyunu bir kaba ayırın. Domatesli sos için, margarini bir tavaya alıp ısıtın. Unu ilave edin. Köftenin suyunda azar azar ilave ederek unu kavurmaya devam edin. Domates püresini ekleyip bir taşım kaynatın. Et suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Sosu ocaktan alın.Dalyan köfteyi servis tabağına alıp dilimleyin. Sos üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Harika panço modeli..

23 Ocak 2009 Cuma · 0 yorum



Pançoya 40 ilmekle başlayı. 5 düz,5 ters, 5 düz örün.1 ilmek dolayın, 2ilmeği toplayın. 1 dolayın, 2 ilmeği toplayın, 1 dolayın,2 ilmeği toplayın, 1 ilmek dolayın,2 ilmeği toplayın,1 dolayın,2 ilmeği toplayın.5 düz,5 düz örün.Arka sırada 5 ters, 5 düz, 5 ters örün,1 dolayın, 2 ilmeği toplayarak devam edin.File örgünün sonuna, 5 ters, 5 düz, 5 ters örün. 48 sıra örüp tamamlayın. İki parça örün. Parçaları birleştirip çevresine saçak geçirin.

Güzel bir tepsi örtüsü modeli....

· 0 yorum


Harika beyaz bluz..

· 0 yorum





















Ön ve arkaya 58 ilmekle başlayın. Her iki yanda 1'er kenar ilmeğinden sonra yarım ajurla başlayarak devam edin.Dilimli ajurdan sonra 1 1 sıra 2 ilmeği toplayıp 1 dolayarak delik ajur yapın. Üzerine 3 sıra düz örün. İkinci ajuru yapın.İki sıra düz örün. Baklava ajuru yapın.Tekrar 2 sıra düz örgüden sonra ğögüs kısmındaki ajuru 4 sıra yapın. Kolu 2-1 kesin. Her sırada 1'er iilmek eksilterek reglan yapın.Kollara 44 ilmekle başlayın. Dilimi ajurdan sonra bedendeki ajurla devam. Kolun her iki yanından eşit aralıklarla 1'er ilmek olmak üzere 3'er ilmek artırın. Kolu 2-1 kesin.Her sırada 1'er ilmek eksilterek tamamlayın. Yakaya dantel dikin.

Mevsimlik bluz modeli..

· 0 yorum




















Ön ve arkaya 68 ilmekle başlayın. Ajurla devam edin. Kol kesimini 3-2-1 yapın. Yakaya gelince,ilmekleri açık bırakın. Kollara 44 ilmekle başlayın. Ajurla devam edin. Kolun her iki tarafından 1'er ilmek olmak üzere 10'ar ilmek artırın. Kolu 2-1-1 kesin. Her sırada 1 ilmek keserek kol bitimine 8 cm kalınca, ilmekleri açık bırakın. Ön, arka ve koldaki açık olan ilmekleri şişe geçirip 6 sıra 1 ters, 1 düz lastik örüp bluzu tamamlayın.

Muzlu pudding..

· 1 yorum




















Malzemeler: 4 su bardağı süt- 1 su bardağı tozşeker- 4 çorba kaşığı nişasta- 4 çorba kaşığı un- 3 adet muz- yarım portakalın suyu- 1 su bardağı krem şanti- 9-10 adet bebe bisküvisi.
Süslemek için: Gofret ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun.Diğer taraftan, nişşasta ve unu bir kaba alıp kalan sütle açın. Ocaktaki süt kaynama nokatsına geldiğinde nişastalı karışımı azar azar üzerine ekleyin.Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Ilındıktan sonra üzerine krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın. Ezdiğiniz muzları portakal suyu ile karıştırıp 4 kupa paylaştırın. Üzerine bebe bisküvilerini ekleyin. Pudding kuplara pay edip buzdolabında soğutun. Gofret ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.

Hrika bir tat Profiterol..

20 Ocak 2009 Salı · 0 yorum





















Malzemeler: 100 gr margarin- 1 su bardağı su- 1.5 su bardağı un- 4 yumurta
Krema için: 1.5 su bardağı süt- 1 çay bardağı tozşeker- 1.5 çorba kaşığı un- 1 paket vanilya- 2 yumurta- 50 gr margarin
Üzeri için: 100 gr bitter çikolata- 5-6 çilek
Hazırlanışı: Krema için, süt,un,şeker,vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın. Derin bir tavada margarini eritin ve kremalı karışımı ekleeyin.Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip ılınmaya bırakın. Margarini geniş bir tencerede eritin. Suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Unu ilave edip çırpma teli ile sürekli çırparak koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar pişirin.Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur soğuduktan sonra yoğurma kabına alın.Yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine arlıklı olarak dizin. Önceden ıısıtılmış 140 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp soğutun. Profiterollerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurun. Servis tabağına alıp üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Çilek ile süsleyip servis yapın.

Kahveli ve cevizli muffin....

· 0 yorum





















Malzemeler: 1 paket hazır çikolatalı sos- 7 dilim kepekli tost ekmek- 2 çay kaşığı hamur kabartma tozu- yarım su bardağı esmer şeker- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz- 1 çorba kaşığı grnül kahve- 1 çorba kaşığı kaynar su- 1 yumurta- yarım su bardağı süt- 1 kahve fincanı sıvıyağ- çırpılmış kremşanti- çekilmiş ceviz
Hazırlanışı: Ekmekleri bir kaba ufalayın. Kabartma toozu, ceviz ve esmer şekeri ilave edin. Kahveyi sıcak suda eritin. Soğuyunca ekmekli karışıma ilave edin. Yumurta, süt ve yağı ekleyip iyice karıştırın. Hamuru yağlanmış muffin kalıplarına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Muffinleri servis tabağına alın. Üzerlerine çikolatalı sosu gezdirin. Kremşanti ve çekilmiş ceviz ile süsleyip sevis yapın.

Çikolata kasesinde dondurma..

· 0 yorum





















Malzemeler: 300 ml yarım yağlı süt- 1 çubuk vanilya- 75 gr tozşeker- 300 ml krema- 4 yumurtanın sarısı- 1 çay kaşığı mısır unu- 200 gr bitter çikolata- ahududu
Hazırlanışı: Vanilya tohumlarını bıçakla çubuğun içinden çıkarın. Süt ve vanilya tohumlarını tencereye alıp ısıtın.Sütü süzün. Yumurta sarıları, şeker ve mısır ununu bir kapta çırpın. Bu karışımı süte ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın. Karışım kıvamlı hale gelince bir kabın içine alın ve soğutun. Kremayı iyice çırpıp sütlü karışıma ilave edin. İyice karıştırıp buzlukta 6 saat kadar soğutun. Bu süre içinde ara ara dondurmayı iyice karıştırın. Bitter çikolatayı eritin.Dilediğiniz şekilde kaselerin dış kısımlarını yağlı kağıt ile kaplayıp ters çevirin. Bu bombeli yüzeylere eritilmiş çikolatayı fırçayla sürüp katılaşana kadar bekletin. Yağlı kağıtları çikolata kaselerinin içinden dikkatlice çıkarın.İçlerine dondurma ve ahududuları paylaştırıp servis yapın.

Harika Tiramisu Tarifi..

· 0 yorum



Malzemeler: 3 yumurta sarısı- 1 su bardağı tozşeker- 250 gr labne peyniri- 1 paket vanilya- 1 yumurta akı- 1 çay fincan sıcak su- 2 çorba kaşığı kakao- 2 çorba kaşığı tozşeker- 12 kedidili bisküvisi

Üzeri için: 2 çorba kaşığı kakao- 2 çorba kaşığı rendelenmiş çikolata

Hazırlanışı: Yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta akını başka bir kapta köpük köpük olana kadar çırpıp peynirli karışıma ekleyin ve tekrar çırpın. Kakaoyu 2 kaşık şekerle sıcak suda eritin ve bisküvilerin yarısını batırıp dikdörtgen cam kalıba dizin. Üzerine peynirli karışımın yarısına döküp kalan biküvileri de kakaolu karışıma batırarak dizin. Kalan karışımla bisküvilerin üzerini kaplayın.Üzerine ince rendelenmiş çikolata ve kakao serpip servis yapın.

Süveter modeli..

19 Ocak 2009 Pazartesi · 0 yorum



Ön ve arkaya 56 ilmekle başlayın. 6 cm. 2 düz,2 ters lastik örün. Her iki yanda 2 ilmekten sonra ilmekleri ortalayarak yanlara yarım ajur olacak şekilde örneği kurun.Kolu 3-2-1 kesin. Yakayı V açın.Kol ve yaka çevresinden ilmek alıp 2düz, 2 ters lastik örerek tamamlayın.
Ajur: (15 ilmeküzerinde)
1. sıra:1 ilmek ters örün. 1 dolayın. 5 düz örün. 3 ilmeği toplayın. 5 düz örün. 1 dolayın. 1 ters örün. Arka sırayı 2 ters, 11düz, 2 ters örün.
2. sıra: 2 ters,1 dola, 4 düz, 3 ilmeği topla, 4 düz, 1 dola, 2 ters örün. Arka sırayı 3 düz, 9 ters, 3 düz örün.
3. sıra: 3 ters, 1 dola,3 düz, 3 ilmeği toplayın. 3 düz, 1 dola 3 ters örün. Arka sıraları, terse ters, düze düz örün.
4. sıra: 4 ters, 1 dola, 2 düz, 3 ilmeği topla, 2 düz, 1 dola, 4 ters.
5. sıra: 5 ters, 1 dola, 1 düz, 3 ilmeği topla, 1 düz, 1 dola, 5 ters.
6. sıra: 6 ters, 1 dola, 3 ilmeği topla, 1 dola, 6 ters.
7. sıra: 2 ilmeği topla, 5 düz, 1 dola, 1 ters, 1 dola, 5 düz, 2 ilmeği topla.
8. sıra: 2 ilmeği topla, 4 düz, 1 dola, 3 ters, 1 dola, 4 düz, 2 ilmeği topla.
9. sıra: 2 ilmeği topla, 3 düz, 1dola, 5 ters, 1 dola, 3 düz,2 ilmeği topla.
10. sıra: 2ilmeği topla, 2 düz, 1 dola, 7 ters, 1 dola, 2 düz, 2 ilmeği topla.
11. sıra: 2 ilmeği topla, 1 düz, 1 dola, 9 ters, 1 dola, 1 düz, 2 ilmeği topla.
12. sıra: 2 ilmeği topla, 1 dola, 11 ilmek ters, 1 dola, 2 ilmeği topla.
13. sıra: Bu sırada 1. sıradan başlayın.

Örtü modeli..

· 0 yorum





















Ağ ipliği ile 34 cm zincir çekip üzerine trabzan yapın.Örtünün önce yarısı sonra diğer yarısı ile devam edin.Örtü uzunluğu ortadaki trabzan sırasını artırarak istediğiniz kadar uzatabilirsiniz.Çevresine kenar dantelini yaptıktan sonra iki ucuna püskül takarak bitirin.

Değişik şık bir bluz..

· 0 yorum





































Ön ve arkaya lila renk ile 66 ilmekle başlayın.2 düz 2 ters 38 cm lastik örün.Üzerine pembe rengi geçerek 5 sıra ajur örün.Kolu 3-2-1 kesin.Ön ortasına gidiş ve dönüş sırasında 9 ilmek eksilterek pencere açın.Önün diğer tarafını da aynı şekilde örün.Her iki tarafta 9'ar ilmek eksilterek 8 sıra örün.Yarım daire şeklinde açıklık yapın.Ön ortasında kestiğiniz ilmek sayısı kadar ilmek atıp Roba kısmını örün daha sonra yaka omuzları kesin.Arkaya lastikten sonra pembe renk ile ajur örün.Kolu 3-2-1 kesin.Kollara 32 ilmekle başlayın 10 cm lastikten sonra ajurla devam edin.Kolun her iki tarafından eşit aralıklarla birer ilmek olmak üzere 6'şar ilmek artırın.Kolu 2-1-1 kesin. Her sırada birer ilmek eksilterek tamamlayın.Boyun çevresinden ilmek alıp 2 düz 2 ters 17 cm lastik örüp bitirin.
Ajur:4 ilmek haraşo örün.Bir ilmek dolayın,3 ilmeği toplayın, 1 ilmeği dolayın, 4 ilmek haraşo örün.Arka sıraları ters örün.

Damalı baton kek..

18 Ocak 2009 Pazar · 0 yorum




Malzemeler:350 gr margarin* 350 gr pudra şekeri* 6yumurta* 2 çorba kaşığı limon suyu* 3 su bardağı elenmiş un(375 gr)* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu* 1 paket vanilya* 1 çay bardağı kakao* 350 gr kayısı reçeli
Üzeri için: 2 paket bitter çikolata*2 paket beyaz çikolata
Margarin ve pudraşekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.Yumutaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.Unu kabartma tozu ve vanilya ile harmanlayıp karışıma ilave edin.Aynı boyda dikdörtgen 2 kek kalıbının içine aynı büyüklükte dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıdı yerleştirin. Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın.Hazırladığınız hamuru 2'ye bölün. Yarısına kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. Biri beyaz diğeri kahverengi iki hamur elde edeceksiniz.Hamurları kalıplara boşaltıp ikisini aynı anda önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.Kekleri soğuyunca kalıptan çıkarın.Düz bir zeminde keskin bir bıçakla boylamasına ortadan ikiye kesin. Sade ve kakaolu birer kek dilimini yan yana getirip üzerine bol miktarda kayısı reçeli sürün. Kalan 2 kek dilimini değişimli olarak, yani sadenin üzerine kakaolu,kakaolunun üzerine sadesi gelecek şekilde yerleştirin.Üzerine ve yanlarına kayısı reçeli sürün.Bitter ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda benmari usülü eritin.Kekin üzerine önce bitter çikolatayı sonra beyza çikolatayı gezdirerek dökün.Dilimleyip servis yapın.

Barbili pasta..

· 0 yorum



Büyük boy pandispanya için:5 adet yumurta 4 kahve fincanı tozşeker 4 kahve fincanı un

Orta boy pandispanya için:4 adet yumurta 3 kahve fincanı tozşeker 3kahve fincanı un

Küçük boy pandispanya için:3 adet yumurta 2 kahve fincanı tozşeker 2 kahve fincanı un

İçinin kreması için:3 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı süüüt 50 gr margarin

Üzerinin kreması için:1 paket pasta kreması 1 çay kaşığının ucuyla pembe gıda boyası 1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt renkli şekerlemeler 1 adet barbi bebek

Büyük boy,orta boy ve küçük boy pandispanya malzemelerini ayrı kaplarda karıştırın.3 ayrı büyüklükte yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana kadar pişirin.İçinin kreması için,bir tencerede tozşeker ve unu karıştırın.Sütü ilave edip tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebiye margarini ilave edin ve karıştırın.

1-Soğuttuğunuz kekleri en büyük boy altta olacak biçimde üst üste koyun.Kenarlarını orantılı biçimde olacak şekilde bıçakla düzeltinve kabarık etek görüntüsü almasını sağlayın.Sonra kekleri dikkatlice yatay olarak ortadan ikiye ayırın.Birer katına hazırladığınız kremayı sürün.Diğer katına hazırladığınız kremayı sürün.Diğer katları da üst üste koyun.

2-Barbi bebeği en üstteki kekin ortasından dikkatlice yerleştirin.Pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın.Pembe gıda boyasını ekleyip iyice karıştırın.

3-Keklerin üüzerini tamamen kaplayacak biçimde bu kremayı sürün.Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve krema sıkacağına doldurun.Pastanın üzerine etek katı biçiminde şekil verin.Renkli şekerlemelerle süsleyin.Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapın.

NOT:Pasta kremasının içine dilediğiniz renkteki gıda boyasını katabilirsiniz.

Kaymaklı künefe..

· 0 yorum



Malzemeler:1 kg kadayıf 800 gr kaymak 300 gr tereyağı 100 gr ince çekilmiş antepfıstığı

Şurup için:1 kg tozşeker 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:Şurup için şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.Tencereyi ocaktan alıp ılıınmaya bırakın.Küçük bir tavada tereyağını eritip ılıtın.Kadayıfı tepsiye yayıp yağı üzerine gezdirin.Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ve ovuşturarak tereyağını iyice yedirin.Kadayıfı 2 ayrı tepsiye paylaştırıp elinizle bastırarak yerleştirin.Tepsileri ocağa alın ve kısık ateş üzerinde sürekli çevirerek kadayıfın altını kızartın.Her ikisinide ocaktan alıp birinin üzerine kaymağı yayın.Diğer kadayıfı kızarmış tarafı üste gelecek şekilde kaymağın üzerine alın.İlk şerbeti sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökün.Antepfıstığı serpin.Dilimleyip servis yapın.

Penguen pasta..

17 Ocak 2009 Cumartesi · 0 yorum





















PANDİSPANYA Malzemeler:6 yumurta5 fincan toz şeker5 fincan un1 fincan sıvı yağ1 fincan süt1 fncan kakao1 kabartma tozu1 vanilya.
Yapılışı: Yumurtaları ve toz şekeri çırpma kabına koyup çırpalım,toz şeker iyice eriyipyoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpıp önce sıvı yağını katıp,sonra sütünü v eborcama döküp önce altını sonra üstünü pişirelim.
KREMASI
Malzemeler:7 çorba kaşığı un6 çay bardağı toz şeker1.5 litre süt4 çorba kaşığı kakao2 paket vanilya100 gr margarin
Süsü için malzeme: Arzu edilirse parça çikolata ve antep fıstık içibir poşet krem şanti ve krem şanti sütüşapkası için şeker boyası
Yapılışı: Unu,toz şekeri,sütünü ve kakaosunu bir tencereye koyup çırpma teli ile yavaşyavaş karıştırıp ateş üstüne koyalım,koyulaşmaya başlayınca margariniatalım ateşi iyice koyulaşınca söndürelim,en son vanilyasını karıştırıpsovumaya bırakalım yüzü kaymak tutmasın diye ara sıra karıştıralım. Pandispanyamız sovuyunca düz bir zeminde uzun bir bıçak yardımıylapandispanyayı üçe bölelim aralarını biraz ılıtılmış şekerli süt ile ıslatalımsonra bir spatula ile kremayı yayalım ve bir katına parça çikolata atıpikinci katıda sütle ıslattıktan sonra kremasını yayıp bu katınada tüm antepfıstık içikoyup en üst üçüncü katını koyup kalan bütün kremayı sürelim.
Hazırladığımız krem şantiyi oval göbek şeklinde sürelim sonra bir enjektörle ovalin iki yandan ortalayarak göz şeklinde oval olarak sıkın gözün ortasına antep fıstığını un haline getirerek beyazın ortasına ekin adeta yeşil bi göz misali olacak şekilde artan krem şantiyeşeker boyası katalım biz turuncu kullandık siz ne varsa veya ne istiyorsanız onukullanın.
Şapka bere şeklinde baş tarafına sürelim veya enjektör yardımıyla sıkın şekilvererek. Sonrada gaga şeklinde gagasını yapın.Ve geldik kollarla ayaklara penguenimizin biraz kanatlarının altından oyarakkesersek kanat bira kalkımış gibi görünsün ve oyduğumuz içten aldığımızparçalarla ayakları oluşturuyoruz istediğimi gibi süslüyoruz.

Kelebek pasta..

· 0 yorum



Pandispanya için:5 adet yumurta 4 kahve fincanı un 4 kahve fincanı tozşeker

Krema için:3 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt Yarım kutu labne peyniri

Üzerine:1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt renkli şekerlemeler

Öncelikle pandispanya için derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın.Unu ilave edip tekrar iyice çırpın.Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış fırında kabarana dek pişirin.

1- Pandispanya soğuyunca ortadan ikiye kesin.

2- İki parçasınıda ters çevirip yan yana koyun.Kanat oyuğu için kenarından 2 üçgen parça çıkartın.Krema için,bir tencerede toz şekerle sütü karıştırın.Unu ekleyin.Topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Soğuduktan sonra labne peyniri ekleyin ve karıştırın.

3-Keklerin bir kenarının ortasına hzırladığınız kremayı sürün.Diğer kenarını üzerine kapayın.Üstünüde kaplayacak biçimde kremayı sürün.

4-Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve krema sıcaklığına doldurun.Pastanın üstüne kelebek şekli çizin.Dilerseniz şekerlemelerle süsleyip servis yapı.

Bu pastayı hazır satılan pandispanya ile de yapabilirsiniz.

Tavşan pasta..

· 0 yorum



Pandispanya için:10 adet yumurta 8 kahve fincanı tozşeker 8kahve fincanı un

Krema için:6 çorba kaşığı tozşeker 4 çorba kaşığı un 4 su bardağı süt 1 kutu labne peyniri 1 çay kaşığının ucuyla yeşil gıda boyası.

Üzerine:çikolata sos ve renkli şekerlemeler.

Pandispanya malzemelerini ikiye ayırın.İki ayrı kapta 5 adet yumurta,4 kahve fincan unu iyice çırpın.Çırptığınız pandispanya malzemelerini iki ayrı yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana dek pişirin ve soğumaları için bir kenara alın.Krema için bir tencerede tozşeker ve unu karıştırın.Sütü ekleyin ve tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan aldığınız kremanın içine labne peynirini ekleyin ve karıştırın.Kremadan 4-5 çorba kaşığı ayırıp yeşil gıda boyasıyla karıştırın.

1-Pişirdiğiniz pandispanyalardan birini,iki kenarından kulak olacak biçimde kesin(kesilen pandispanyanın ortası papyon şeklini alacaktır)Uzunca bir tepsiye diğer pandispanyayı yerleştirin ve ortadan ikiye kesin.Birinci katına beyaz kremadan sürüp ikinci katı üzerine kapatın.Tümünün üzerini kremayla kaplayın.

2-Kremayla kapladığınız pandispanyaya kestiğiiniz kulak ve papyonu yerleştirin.Ortalarını bıçakla kesip ve kremayı yayın.

3-Papyonun üzerini yeşil gıday boyalı kremayla,kulakları da beyaz kremayla kaplayın.Papyonu renkli şekerlemelerle süsleyin.

4-Yüz kısmına,çikolata sos ile göz ve diş yapın.Buzdolabında 2-3saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

pembe yelek modeli..

· 0 yorum


Bere modeli..

· 1 yorum







Bolero modeli..

· 0 yorum




Boleroya arkadan başlayın.58 ilmekle 8 sıra örün.Şişin her iki tarafınakol için 62 ilmek atarak her iki tarafta 3 düz,2 ters,2düz,7 ters olarak örün.Diğer ilmekleri düz örün.Kol ağzında 2 ilmeği kaydırıp zikzak olarak devam edin.24 cm sonra arka yaka açıklığını yapın.Arka yakadan sonra,ön yaka oyuntusunu yaparak devam edin.Ön yaka oyuntusun bitiminden 14 cm sonra ilmekleri ortalayarak her sırada 1'er ilmek eksiltip öndeki ters ve açıklığını yapın.Kol için artırdığınız ilmek başlangıcından 48 cm sonra artırdığınız ilmekleri(64) her iki taraftan kesin.Önde eksilterek devam ettiğiniz açıklığı 8 sıra sonra tamamlayın.Önün çevresine ve arkanın etek ucuna ördüğünüz bantı dikin.Boyun çevresinden ilmek alıp 2 düz,2 ters 10 cm lastik örüp tamamlayın.Kol ağzında ve banttaki topları iplik dolayarak yapın.Zikzak aralarına arkadan bağlayarak tamamlayın.
Şapkaya tepeden başlayın.Sık iğne olarak devam edin. Baş çevresine gelince kenar kısmı için artırarak 6 cm örün.Bir tarafına tığla çiçek yaparak dikin.

Yuvarlak örtü modeli..

· 0 yorum


Ortada katmerli gül,çevresinde balıksırtı sıkiğne ile yapraklarla bezenmiş oda takımı..

El işi bere atkı takımları..

· 0 yorum


















harika eflatun uykucu bere modeli....

16 Ocak 2009 Cuma · 0 yorum




çocuklar için güzel bir süveter modeli..

· 0 yorum




iğne oyası oda takımı modeli..

· 0 yorum




pembe bebek yelek patik takımı....

· 0 yorum






















Turkuaz bebek tulum ceket takımı..

· 0 yorum































İSTATİSTİK







HÜRRİYET




Blog Widget by LinkWithin