Home
» Archives for
Ocak 2009
f
Pançoya 40 ilmekle başlayı. 5 düz,5 ters, 5 düz örün.1 ilmek dolayın, 2ilmeği toplayın. 1 dolayın, 2 ilmeği toplayın, 1 dolayın,2 ilmeği toplayın, 1 ilmek dolayın,2 ilmeği toplayın,1 dolayın,2 ilmeği toplayın.5 düz,5 düz örün.Arka sırada 5 ters, 5 düz, 5 ters örün,1 dolayın, 2 ilmeği toplayarak devam edin.File örgünün sonuna, 5 ters, 5 düz, 5 ters örün. 48 sıra örüp tamamlayın. İki parça örün. Parçaları birleştirip çevresine saçak geçirin.
Malzemeler: 3 yumurta sarısı- 1 su bardağı tozşeker- 250 gr labne peyniri- 1 paket vanilya- 1 yumurta akı- 1 çay fincan sıcak su- 2 çorba kaşığı kakao- 2 çorba kaşığı tozşeker- 12 kedidili bisküvisi
Üzeri için: 2 çorba kaşığı kakao- 2 çorba kaşığı rendelenmiş çikolata
Hazırlanışı: Yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta akını başka bir kapta köpük köpük olana kadar çırpıp peynirli karışıma ekleyin ve tekrar çırpın. Kakaoyu 2 kaşık şekerle sıcak suda eritin ve bisküvilerin yarısını batırıp dikdörtgen cam kalıba dizin. Üzerine peynirli karışımın yarısına döküp kalan biküvileri de kakaolu karışıma batırarak dizin. Kalan karışımla bisküvilerin üzerini kaplayın.Üzerine ince rendelenmiş çikolata ve kakao serpip servis yapın.
Büyük boy pandispanya için:5 adet yumurta 4 kahve fincanı tozşeker 4 kahve fincanı un
Orta boy pandispanya için:4 adet yumurta 3 kahve fincanı tozşeker 3kahve fincanı un
Küçük boy pandispanya için:3 adet yumurta 2 kahve fincanı tozşeker 2 kahve fincanı un
İçinin kreması için:3 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı süüüt 50 gr margarin
Üzerinin kreması için:1 paket pasta kreması 1 çay kaşığının ucuyla pembe gıda boyası 1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt renkli şekerlemeler 1 adet barbi bebek
Büyük boy,orta boy ve küçük boy pandispanya malzemelerini ayrı kaplarda karıştırın.3 ayrı büyüklükte yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana kadar pişirin.İçinin kreması için,bir tencerede tozşeker ve unu karıştırın.Sütü ilave edip tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebiye margarini ilave edin ve karıştırın.
1-Soğuttuğunuz kekleri en büyük boy altta olacak biçimde üst üste koyun.Kenarlarını orantılı biçimde olacak şekilde bıçakla düzeltinve kabarık etek görüntüsü almasını sağlayın.Sonra kekleri dikkatlice yatay olarak ortadan ikiye ayırın.Birer katına hazırladığınız kremayı sürün.Diğer katına hazırladığınız kremayı sürün.Diğer katları da üst üste koyun.
2-Barbi bebeği en üstteki kekin ortasından dikkatlice yerleştirin.Pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın.Pembe gıda boyasını ekleyip iyice karıştırın.
3-Keklerin üüzerini tamamen kaplayacak biçimde bu kremayı sürün.Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve krema sıkacağına doldurun.Pastanın üzerine etek katı biçiminde şekil verin.Renkli şekerlemelerle süsleyin.Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapın.
NOT:Pasta kremasının içine dilediğiniz renkteki gıda boyasını katabilirsiniz.
Malzemeler:1 kg kadayıf 800 gr kaymak 300 gr tereyağı 100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
Şurup için:1 kg tozşeker 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:Şurup için şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.Tencereyi ocaktan alıp ılıınmaya bırakın.Küçük bir tavada tereyağını eritip ılıtın.Kadayıfı tepsiye yayıp yağı üzerine gezdirin.Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ve ovuşturarak tereyağını iyice yedirin.Kadayıfı 2 ayrı tepsiye paylaştırıp elinizle bastırarak yerleştirin.Tepsileri ocağa alın ve kısık ateş üzerinde sürekli çevirerek kadayıfın altını kızartın.Her ikisinide ocaktan alıp birinin üzerine kaymağı yayın.Diğer kadayıfı kızarmış tarafı üste gelecek şekilde kaymağın üzerine alın.İlk şerbeti sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökün.Antepfıstığı serpin.Dilimleyip servis yapın.
Pandispanya için:5 adet yumurta 4 kahve fincanı un 4 kahve fincanı tozşeker
Krema için:3 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt Yarım kutu labne peyniri
Üzerine:1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt renkli şekerlemeler
Öncelikle pandispanya için derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın.Unu ilave edip tekrar iyice çırpın.Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış fırında kabarana dek pişirin.
1- Pandispanya soğuyunca ortadan ikiye kesin.
2- İki parçasınıda ters çevirip yan yana koyun.Kanat oyuğu için kenarından 2 üçgen parça çıkartın.Krema için,bir tencerede toz şekerle sütü karıştırın.Unu ekleyin.Topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Soğuduktan sonra labne peyniri ekleyin ve karıştırın.
3-Keklerin bir kenarının ortasına hzırladığınız kremayı sürün.Diğer kenarını üzerine kapayın.Üstünüde kaplayacak biçimde kremayı sürün.
4-Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve krema sıcaklığına doldurun.Pastanın üstüne kelebek şekli çizin.Dilerseniz şekerlemelerle süsleyip servis yapı.
Bu pastayı hazır satılan pandispanya ile de yapabilirsiniz.
Pandispanya için:10 adet yumurta 8 kahve fincanı tozşeker 8kahve fincanı un
Krema için:6 çorba kaşığı tozşeker 4 çorba kaşığı un 4 su bardağı süt 1 kutu labne peyniri 1 çay kaşığının ucuyla yeşil gıda boyası.
Üzerine:çikolata sos ve renkli şekerlemeler.
Pandispanya malzemelerini ikiye ayırın.İki ayrı kapta 5 adet yumurta,4 kahve fincan unu iyice çırpın.Çırptığınız pandispanya malzemelerini iki ayrı yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana dek pişirin ve soğumaları için bir kenara alın.Krema için bir tencerede tozşeker ve unu karıştırın.Sütü ekleyin ve tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan aldığınız kremanın içine labne peynirini ekleyin ve karıştırın.Kremadan 4-5 çorba kaşığı ayırıp yeşil gıda boyasıyla karıştırın.
1-Pişirdiğiniz pandispanyalardan birini,iki kenarından kulak olacak biçimde kesin(kesilen pandispanyanın ortası papyon şeklini alacaktır)Uzunca bir tepsiye diğer pandispanyayı yerleştirin ve ortadan ikiye kesin.Birinci katına beyaz kremadan sürüp ikinci katı üzerine kapatın.Tümünün üzerini kremayla kaplayın.
2-Kremayla kapladığınız pandispanyaya kestiğiiniz kulak ve papyonu yerleştirin.Ortalarını bıçakla kesip ve kremayı yayın.
3-Papyonun üzerini yeşil gıday boyalı kremayla,kulakları da beyaz kremayla kaplayın.Papyonu renkli şekerlemelerle süsleyin.
4-Yüz kısmına,çikolata sos ile göz ve diş yapın.Buzdolabında 2-3saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.