Renkli Bonbon Tarifi

25 Haziran 2009 Perşembe · 0 yorum


Çocuğuyla mutfakta vakit geçirmek isteyen anneler için renkli bonbonlar tarifi. Siz hamurunu yapın, çocuğunuz şekil versin. Birlikte üretmenin mutluluğunu yaşayın.

Malzemeler:1 Paket bebe bisküvsi- 1 Su bardağı süt- Yarım yemek kaşığı yumuşak margarin- 1 Yemek kaşığı şeker- 1 Paket pasta süsü.

HazırlanışıBebe büsküvisini robottan geçirip un haline getirin. Yoğurma kabına bebe büsküvisi, margarin, şeker ve sütü ekleyin. Özleşene kadar yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Pasta süslerine batırıp tabağa alın.


Not: Süt miktarını ele yapışmayacak şekilde hamur elde edene kadar azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz.

Çilekli Limonlu Cheesecake

24 Haziran 2009 Çarşamba · 0 yorum

Vazgeçilmez bir lezzet süper bir tat. Çilek mevsimi geçmeden denemenizi tavsiye ediyorum vazgeçemeyeceiniz bir tat.


Malzemeler:1 paket çilekli labne peyniri- 1 paket sade labne peyniri- 1/2 limon suyu- 1/2 su bardağı çiğ krema- 4 kaşık tereyağı; eritilmiş- 2 adet burçak bisküvi- 2+2 çorba kaşığı toz şeker .

Hazırlanışı:

Taban Kısmı : İki paket bisküvi doğrayıcıdan geçirilip, derin bir kaba alınır, erimiş tereyağı ve 2 kaşık toz şeker ile iyice özleşene kadar karıştırılır. Geniş bir pasta kabına dökülür ve spatula ile bastırılarak sıkışması sağlanır. Buzdolabında soğumaya bırakılır.

Krema Kısmı : Sade ve çilekli labneler derin bir kaba boşaltılıp, 1/2 limon suyu ve 2 kaşık şeker ile karıştırılır. Temiz bir kapta yarım su bardağı krema hafif baloncuklar oluşana kadar çırpılır ve labneli karışıma ilave edilir. Oluşturulan karışım spatula ile karıştırılıp daha önce hazırlanmış olan bisküvili tabanın üzerine hafif hareketler ile yaydırılır. Üzeri düzeltilir ve en az 1 saat buzlukta, ardından da 2 saat buzdolabında bekletilir.

Tane Tane pilavın sırrı

· 0 yorum



Pilavın tane tane olmasını kim istemezki. Herkes tarafından sevilerek yenmesi ve beğenilmesi.Her kadının hoşuna gider. İşte yemeklerin baştacı pilavımız.

*Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar.
*Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır.
*Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.
*Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin. Pirinçler bu suyu çekinceye kadar pişirin.
*Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır. Bunun da kolayı var. Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak, suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın.
*Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın. Karıştırmak, pirinç tanelerini kıracağı için tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterli olacaktır.
*Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar.
*Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Ancak pirinçleri, pişirdiğiniz yemeğe son anda ilave etmeyi unutmayın. Aksi halde zaten pişmiş olan pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler.

Leziz Yabanmersini Pastası..

22 Haziran 2009 Pazartesi · 0 yorum


Enfes tadı, iştah acıcı görüntüsü ile
Yabanmersini Pastası...

Malzemeler :150 gr acıbadem kurabiyesi- 1 portakal- 125 gr margarin- 750 gr üzüm suyu- 80 gr nişasta- 180 gr toz şeker- 400 gr krem şanti- 1 paket açık renk jöle- 450 gr yabanmersini- 1 paket tart jölesi Süslemek için pudra şekeri.


Hazırlanışı: Bisküviyi ufalayın. Portakalı sıcak suyla yıkayıp kabuğundan bir tatlı kaşığı kadar rendeleyin. Suyunu sıkın. Margarini eritip, ufalanmış bisküvi ve portakal kabukları ile karıştırın. Kelepçeli bir kalıba fırın kağıdı yayın. Bisküvi karışımını kalıbın zeminine eşit ölçüde yayarak iyice bastırıp buzdolabında bekletin. Bu arada portakal suyunu 700 ml üzüm suyu ile karıştırın. Bu karışımdan bir miktar alarak nişasta ile karıştırın. Meyve suyu karışımını toz şeker ve nişasta ile birlikte bir kez kaynatın ve soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Krem şantiyi jöle ile katılaşıncaya kadar çırpın. Krem şantiyi soğumuş sıvı karışımına ilave ederek karıştırın. Oluşan kremayı pasta zemini üzerine yayın. Bir gece buzdolabında bekletin. Yabanmersinlerini yıkayıp temizledikten sonra kurulayın. Tart jölesini kalan meyve suyu ile hazırlayın. Yabanmersinlerini pastanın üzerine paylaştırıp tart jölesini üzerine gezdirin. Buzdolabında bekletin. Pudra şekeri ile süsleyin.

Açıklama:Pasta 1 gece buzdolabında bekletilmelidir. Yabanmersini için yapılacak krema jelatin ile değil, nişasta ile hazırlanır.

Çiçeğini Kendin Yap, Fark Yarat!

19 Haziran 2009 Cuma · 0 yorum



2009 bahar ve yaz sezonu, canlı renkler ve çiçeklerle benzendi. Kıyafetlerinizi ufak dokunuşlarla yenilemek ve sevdiğiniz çiçekleri üzerinizde taşımak için el yapımı çiçekleri değerlendirmeye ne dersiniz?


Dünyada ve Türkiye’de “do it yourself” yani “kendin yap” akımı hızla yayılıyor. Çeşitli kumaşlar ve renklerden hazırlayacağınız çiçekleri; elbise, ayakkabı, çanta ve aksesuarlara iliştirerek “ben yaptım” diyebilirsiniz.

Çiçekleri nerede ve nasıl kullanmanız gerektiği konusuna değinmeden önce ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri belirtmek isterim. Puantiyeli, organze, küçük kareli, saten kumaşlar çiçekler için en temel ihtiyaç. İğne, iplik ve model olarak kullanacağınız canlı çiçek ya da çiçek resmi, çamaşır sodası de çalışmanın içinde yer almalı.

Çiçeklerinizi yapmak için seçtiğiniz kumaşı düz bir zemin üzerine yayın. Canlı çiçek yaprağı ya da çiçek resmini kumaşın üzerine sabitleyin. Çiçeğin etrafını beyaz sabunla çizin. (Yıkandığında leke kalmaması için) Makas yardımıyla işaretlediğiniz alandan çiçeği kesip çıkarın. Çeşitli ölçülerde aynı kumaştan en az 5 adet çiçek modeli çıkarın. Büyükten küçüğe doğru kumaşları üst üste dizin. Tam ortalarından uygun bir renkle dikip, birbirine tutturun. Eğer ince kumaştan çiçek yapıyorsanız düzgün durması için çamaşır sodası kullanmalısınız.

El emeği, göz nuru çiçekleriniz hazır. Peki, bu çiçekler nerede ve nasıl kullanılmalı?
Hasır şapkalar üzerinde düz ve renkli kumaştan yapılmış çiçekler kullanabilirsiniz. Çiçek yapraklarını dışarı doğru ütüyle kıvırdığınızda daha hoş bir görüntü elde edeceksiniz.
Saç bantları kullanmayı seviyor ve kendinize özgü bir tasarım yaratmak istiyorsanız düz kumaştan çiçekler kesip üzerine dantel ya da organze kumaşlar dikin. Vintage tarzını sevenler için kesinlikle dantel kullanmalarını öneriyorum.

Spor tek kollu çantalarınız yapma çiçekleri kullanabileceğiniz en uygun alandır. Çantanın rengine ve desenine göre kumaş seçimi yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, çantanın deseni ile kumaşın deseninin birbirini dengelemesi gerektiğidir. Eğer çantanız düz pembe renkteyse küçük kareli çiçekler; Puantiyeli desenleri olan bir çanta ise düz renkli çiçekler yapmalısınız. Aksi takdirde desenler ve renkler birbirini boğar ve sevimsiz bir görüntü ortaya çıkar.

Abiye çantalarınızın üzerinde organze ya da saten kumaşlardan yapılmış minik çiçekler kullanmak uygundur. Çiçeğin, elbisenizin rengiyle uyumlu olmasına özen gösterin.
Beyaz sade bir terliğiniz varsa ve renklendirmek istiyorsanız Puantiyeli kumaştan yapılmış çiçekleri üzerine tutturun. Terliğin ön kısmının büyüklüğüne göre çiçek boyunu ayarlayabilirsiniz.
Şallarınız, çoraplarınız ve aslında dolabınızdaki her şey için hayal gücünüzü ve el emeğinizi birleştirip harikalar yaratabilirsiniz.

Minik Lahmacunlar

· 0 yorum


Çay saatlerinizde misafirlerinize hazırlayacağınız nefis pratik lahmacunlar....

İç Malzemeleri : 1 baş soğan, rendelenmiş- 400 gr kıyma- 4 adet domates- küçük küçük doğranmış 4 adet çarliston biber- doğranmış Yarım demet maydanoz ince ince kıyılmış- 1 tatlı kaşığı karabiber- 1 tatlı kaşığı tuz.
Ayrıca : 4 adet yufka 1 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:İç malzemelerin tümünü çiğ olarak karıştırın. 4 adet yufkayı üstüste koyup sekize bölün. Her bir üçgenin geniş kısmına harçtan bolca koyun (pişince harç azalıyor). Sigara böreği gibi sarın. Böreklerin uç kısmına suyla ıslatılmış fırçayı sürüp yapıştırın. Hepsini yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Böreklerin ortasına bıçak yardımıyla bir çizgi çizin ve karnıyarık şeklinde açın. 200 C fırında böreklerin üzerleri kızarana kadar pişirin.

Soğuk Vişneli Tiramisu

· 0 yorum

Görüntüsü gibi tadı da nefis bir pasta... Sıcak yaz günlerinde soğuk bir tatlı nefissss....

Malzemeler :Yarım kakaolu pasta keki.

Kreması için: 4 su bardağı süt- 1,5 su bardağı tozşekeri- 4 çorba kaşığı un- 2 çorba kaşığı nişasta- 1 yumurta sarısı- 1 paket labne paket keki.
Islatmak için: 1 su bardağı su- 2 çorba kaşığı granül kahve- 2 çorba kaşığı tozşeker.

Üzeri için: Vişne Taneleri

Hazırlanışı : Kakaolu pasta kekinden kalıbımızla daireler kesip kalıbın içinde bırakalım. Diğer tarafta keki ıslatmak için bardağa granül kahve ve şekeri alıp üzerine sıcak su koyalım.Bu karışımla keklerimizi ıslatalım. Tencereye sütü,şekeri,unu, nişastayı,yumurta sarısını koyup pişirelim. Altını kapattıktan sonra üzerine labne peynirini alıp karıştıralım. Islatılmış keklerin üzerine bu karışımı paylaştıralım. Üzerlerine vişne taneleri koyup kalıplarla dolaba koyup soğutalım.İki üç saat dinlendikten sonra kalıplardan çıkarıp servis yapalım. Bu tip çember kalıplarınız yoksa kuplarda veya porsiyonlara bölmeden de yapabilirsiniz.

Kolay,Gösterişli Yelek Modeli

17 Haziran 2009 Çarşamba · 0 yorum



Kolay, pratik bir yelek....
Yeleğin bel kısmına 9x9 cm. boyutunda ön ve arka için 9 adet motifi yaparak birleştirin.
Motiflerin üstüne beden kısmı için bir zincir ara ile uzun ilmekli trabzanla devam edin.
Önler için 2.5 motifin üzerinde kol kesimini yapın.
Ön ve arka oyuntusunu yaptıktan sonra kapüşon kısmını örüp üst tarafını bitirin.
Motiflerin alt kısmına yelpaze şeklinde dilimli danteli 6 sıra yapın.
Yeleğin çevresine ince oya ile tamamlayın.

Kremalı Ispanaklı Kek Tarifi

· 0 yorum



Ispanağı çok severim bir deniyeyim derseniz bence hiç durmayın. Böyle bir tat olamaz....

Malzemeler: 2 yumurta- 1.5 su bardağı toz şeker- 2 su bardağı un- 1 paket kabartmatozu- 1 paket vanilya- yarım su bardağı sıvı yağ- 200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı).

Üzerine: 1 paket krem şanti (yada kremalı yapabilirsiniz isteğe bağlı çikolta soslu da olabilir).- 1 su bardağı soğuk süt.

Yapılışı: Ispanakları yıkayıp ve doğrayın. Tavada suyunu salana kadar kavurun. Püre haline getirmek için rondodan geçirin. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırpın. 1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında bekletin. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.(4-5 dakika kadar) Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırın. Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et) Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.) Kıyılarını robotta un şeklinde kıyın. Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sürün.(kekin soğuk olması gerekir) Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serpin. Kekin içinde ıspanak olduğunu hiç kimse anlamayacaktır :)))).

Tığ İşi Askılı Bluz Modeli

· 0 yorum



Gösterişli, pratik, kolay tığ işi askılı bluz modeli....

Ön ve arkaya 44cm. zincir çekerek başlayın. 1 sıra trabzanın üzerine ortada çiçek olan baklava desenli örneği örün. 40cm. sonra önde 7cm sık iğne yapın.

Her iki taraftan3'er cm. eksilttikten sonra ortalayarak gögüs parçasını ayrı ayrı örün.

Her iki tarafından eksiltin.3 cm. kalınca askıları örün.

Arka kısmında örnekli bölümü bitirince üzerine 7cm sık iğne yapın.

Önde ördüğünüz askıları arkaya dikerek bitirin. Göğüs altından kordon geçirip bağlayın.

Meşhur Biberli Ekmek (ANTAKYA) Tarifi

· 0 yorum



Antakya'nın meşhur biberli ekmeği tadına doyulmaz bir lezzet....
Malzemeler: 1 paket un 1 mayalı ekmek hamuru Tuz.
İçi:200 gr salça biber- 300 gr taze peynir- 300 gr taze çökelek- 1 portakal kadar tuzlu yoğurt- 50 gr çörek otu- 50 gr küncü (susam)- 1 çorba kaşığı kuru veya taze doğranmış zahter- 1 bardak dövülmüş ceviz içi- 1 kahve fincanı nar ekşisi- 1 kg zeytinyağı- 1 büyük baş soğan.


Hazırlanışı: Mayalı hamur unla, biraz suyla ve tuz ilavesiyle çok iyi yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir ve yumurta büyüklüğünde yuvarlak parçalara ayrılır. Diğer tarafta bütün iç malzemeleri iyice karıştırılır. Zeytinyağının yarısı içç malzemeleriyle karıştırılır. Zeytinyağının yarısı ayrılır. Hamur tahtası yağlanır ve yumaklar zeytinyağı sürülerek elle çok ince açılır, uçlarından birbirinin üstüne katlanır. Hazırlanan iç üstüne konarak tekrar zeytinyağı gezdirilip orta ısılı fırında pişirilir.

Tarçınlı Çörek Yapılışı

16 Haziran 2009 Salı · 0 yorum


Mis gibi kokan harika tarçınlı çörek kokusuna herkes gelecek....

Malzemeler: 5oo gr un- 1 paket kuru maya (instant)- 50 gr+75 gr şeker- Bir fiske tuz- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı süt (200 ml bardak)- 1 yumurta+1 yumurta sarısı- 5 yemek kaşığı sıvıyağ- 1 tatlı kaşığı tarçın- 1 su bardağı kuru üzüm- 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz- 100 gr tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)- Üzeri için bol miktarda pudra şekeri.

Hazırlanışı: Unu, mayayı, 50 gr şekeri ve bir tutam tuzu yoğurma kabının içerisine alıp karıştırın. 200 ml sütü, 1 yumurta ve sıvıyağı ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini bir bezle ya da kapakla örtüp 30-40 dk kadar mayalandırın. Dinlenmiş ve kabarmış olan hamuru iki parçaya bölün. İki hamuru da dikdörtgen şeklinde açıp üzerine yumuşamış margarini, tarçını ve 75 gr şekeri her iki dikdörtgene de eşit şekilde paylaştırın. Hamuru rulo yapın ve iki parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. 1 yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt ilave edip karıştırın ve bu karışımı fırça ile hamurların üzerine sürün. 200C fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Soğuyunca üzerlerine bol bol pudra şekeri serpin.

Leziz Kar Kurabiyesi

14 Haziran 2009 Pazar · 0 yorum




Beş çayı için nefis bir kurabiye olsa da yesem diyorsanız, damağınızda dağılacak kadar lezzetli kurabiyesi tarifi.


Malzemeler: 500 gram nişasta- 1 paket margarin- 1 su bardağı şeker- 2 adet yumurta- 1 paket kabartma tozu- Aldığı kadar un.

Hazırlanışı: Margarin ve yumurtayı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Tüm malzemeleri derin bir kaba ekleyip, karıştırın.
Alabildiğince un ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirin.

Şık Bir Tunik Bluz Modeli..

· 0 yorum



Pantalon üzerine rahatlıkla giyebileceğiniz şık bir tunik bluz modeli..
Ön ve arkaya 86 ilmekle başlayın. 1 sıra düz, 1 düz, 1 ters lastik örün. Üzerine 1 sıra ters örün. İnce ipe geçerek 1 sıra düz, tekrar koton ip ile 1 sıra ters, ince ip ile 1 sıra düz ördükten sonra yine koton ip ile 2 ters, 2 düz, 1 ters, 2 düz, 2 ters, 2 düz, 1 ters, 2 düz, 2 ters olarak sıra başına gelin.
Arka sıraları terse ters, düze düz örün. 3 sıra sonra yanda 2 ters ilmekten sonra sol şişteki 5 ilmeğin ilk ve son 2 düz ilmeğini ortadaki 1 ters ilmek yine ortada kalacak şekilde saç örgü burun. Tekrar 3 sıra örün. Daha sonra ince ip 1 sıra düz, koton ile 1 sıra ters, ince ip ile 1 sıra düz, koton ile 2 sıra ters, 1 sıra düz, 1 sıra ters, 1 sıra düz, ince ip ile1 sıra düz, koton ile 2 sıra ters, 1 sıra düz, 1 sıra ters, 1 sıra düz, ince ile 1 sıra düz, koton ile 2 sıra ters, 1 sıra düz, 1 sıra ters, 1 sıra düz, ince ip ile 1 sıra düz, koton ile 1 sıra ters, ince ip ile 1 sıra düz, koton ile 1 sıra ters, ince ip ile 1 s ıra düzden sonra saç örgü ile devam edin.
Başlangıçtaki sıra tekrarı ile devam edin. 48 cm. sonra kolu 3-2-1 kesin.
Yakayı kayık yaka olarak düz kesin. Kollara 53 ilmekle başlayın. Ön ve arka bedendeki örgü ile devam edin. Kolun her iki tarafından eşit aralıklarla 1'er ilmek olmak üzere 2'şer ilmek artırın.
Kol kesimine gelince 2-1 kesin. Her sırada iki taraftan 1'er ilmek eksilterek bitirin.

Renkli Renkli İşlenmiş Harika Çocuk Yeleği

12 Haziran 2009 Cuma · 0 yorum




Renkli renkli işlenmiş harika çocuk yeleği çok kolay ve basit bir örnek..
Evde bulunan iplerinizle bebeklerinize şık yelekler örün.
Beden kalıbınıza zincir çekin. Tığa 1 dolayarak her zincire batarak 3 defada çekin.
İkinci renge geçince alttaki direk aralarına batarak yine 3 defada çekin. Her 3 direk arasında bir alttaki sıradaki 4. direğin ortasına batarak aralara çizgiler yapın.
Kol oyuntusu yapmayın. Yeleğin çevresini tığla zincir çekip 1 sıra dönün.

Hellim Peynirli Izgara Patlıcan Yemeği

11 Haziran 2009 Perşembe · 0 yorum



Yemekteyiz programının kıbrıs yarışmacılarının baş peyniri hellim peyniriydi. Sizde az malzemeyle nefis bir yemek yapmak istiyorsanız, hellim peynirli ızgara patlıcanı mutlaka denemelisiniz. Dakikalar içinde sofranızda olacak sağlıklı ve leziz bir yemek.

Malzemeler: 1 adet patlıcan- 1 yemek kaşığı sıvıyağ- 100 gram hellim peyniri- Tuz.

Hazırlanışı:Patlıcanların kabuklarını soymadan halka şeklinde doğrayın. Mutfak fırçasını sıvıyağa batırıp patlıcanların her iki tarafını yağlayın. Fırının ızgara teline yağlanmış patlıcanları dizin.
En yüksek sıcaklıkta patlıcanların iki tarafını da çevirerek pişirin. Hellim peyniri dilimleyin. Izgara teline peynirleri dizin. Orta dereceli sıcaklıkta 5 dakika yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına patlıcan ve peyniri üst üste dizin. Tuzunu serpin.
Sıcak olarak servis yapın.

Merserizeden Lila Hırka Yapımı

10 Haziran 2009 Çarşamba · 0 yorum



Merserizeden işlenmiş harika hafif bir hırka modeli..
Arkaya 70 ilmekle başlayın. Düz örgü örün. 30cm. sonra kolu 3-2-1 kesin. Arka yaka oyuntusunu yaparak omuzlarda 18'er ilmek olacak şekilde bitirin.
Önlere 38 ilmekle başlayın. 11 ilmek düz örün. 2 ilmeği toplayın. 1 dolayın, 11 ilmek düz örün, 2 ilmeği toplayın, 1 dolayın, 12 ilmek düz örün. Arka sıraları ters örün. 2. sırada 10 ilmek düz örün. 1 dolayın, 2 ilmeği toplayın. 11 ilmek düz örün. 1 dolayın, 2 ilmeği toplayın, 13 ilmek düz örün. 3. sırada 1. sıradan başlayarak 2 sıra delik ajurlu olarak devam edin. 30 cm. sonra 2-1-1-1 kesin. Aynı sırada yakayı V şeklinde eksilterek örün. Omuzlarda 18'er ilmek kalacak şekilde bitirin.
Kollara 40 ilmekle başlayın. İlmekleri toplayıp ortasına delik ajur yaparak devam edin. Kolun her iki tarafından eşit aralıklarla 1'er ilmek olmak üzere 4'er ilmek artırın. Kolu 2-1 kesin. Her sırada 1'er ilmek eksilterek tamamlayın.
Hırkanın ön ortasına ve etek ucuna tığla kenar yaparak bitirin.

Nefis Sütlü börek Tarifi

· 0 yorum



Beş çayınız ve sabah kahvaltılarınız için hazırlayabileceğiniz pratik bir börek tarifi: Sütlü börek.

Malzemeler: 3 adet yufka- 1 adet yumurta- 2 yemek kaşığı sıvıyağ- 1 su bardağı süt- Yarım demet maydonoz- 100 gram beyaz peynir- Tuz.

Hazırlanışı:Kâsede yumurta, sıvıyağ, süt ve tuzu karıştırın. Maydanozları kıyıp, ezilmiş beyaz peynirle karıştırın. Yufkayı tezgahın üzerine serip, sütlü karışımla ıslatın. Yufkanın tam ortasına peynirli harcı yayın. Sararark rulo haline getirin. Ruloyu orta genişlikte dilimleyin. Her bir yufka için aynı işlemi yapın. Fırın tepsisini yağlayıp, börekleri dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Kozalak Örneği Yelek

· 0 yorum



Kozalak Örneği Yelek modeli....
Arkaya 44 cm zincir çekip üzerine her zincire batarak 1 sıra dolgu yapın. Daha sonra kozalak örneği ile devam edin. 35 cm sonra kalıp şekline göre kol oyuntusunu eksiltip arka yaka oyuntusunu yaparak bitirin.
Önlere 25 cm zincir çekin. Üzerine 1 sıra her zincire batarak dolgu yapın. Kozalak örneği ile devam edin. 35 cm sonra kol oyuntusu için eksiltmeye başlayın. İki sıra sonra ön yaka oyuntusunu kalıp şekline göre eksiltin.
Ön ve arka bedeni birleştirin. Kol ve yeleğin çevresine 3 sıra her zincire batarak dolgu yapın. Son sırayı tırabzan yaparak bitirin.

Ispanak-Semizotu (Maraş) Çorbası

9 Haziran 2009 Salı · 0 yorum



Harika, şifa leziz bir çorba tadı damağımda hala arakadaşımda yedim geçen hafta kesinlikle tarifini aldım bende yapacağım. Bu tarifi sizlerlede paylaşmak istedim....

Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek- 1 su bardağı döğme- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)- 1 baş sarımsak.
Hazırlanışı: Döğme ve mercimek yıkanır düdüklü tencereye konulur beraberinde 1 kaşık salça , kırmızı biber , sıvıyağ ve tuzuda ilave ederek pişirin.
Bu malzemeler pişince içine ıspanak-dereotu ve sarımsak konulur. ve 2 taşım kaynatılır karabiber , sumak ekşisi biraz nane koyulup servis yapılır.

Nohut Salatası (DÜRÜM ADIYAMAN)

7 Haziran 2009 Pazar · 0 yorum






Adıyaman yöresine ait nohut salatası yada bölgesel terimle nohut dürümü harika bit tat deneyin tavsiye ediyorum.
Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış nohut- 1 kuru soğan- yarım çay bardağı sıvıyağ- bol kırmızı biber- biraz biber salçası- karabiber.
Hazırlanışı: Soğanı yağda kavur ve tüm malzemeleri karıştır.
Afiyetle yeyin.

Soğan Turşusu Yapımı

5 Haziran 2009 Cuma · 0 yorum

Soğanın faydalarını bilmeyen yok peki soğanı bütün yemelere kullanıyoruz fakat turşusunu hiç denedinizmi?? Denemedim diyorsanız buyrun....


Soğan turşu ve ızgara sucuklu humus tarifi..
Humusun Malzemeleri: (4 Kişilik)250 gr geceden ıslatılmış nohut300 gr tahin1 çorba kaşığı kimyon1 çorba kaşığı kırmızı pul biber100 gr sucuk2 diş ezilmiş sarımsak2 adet limonun suyuTuz


Hazırlanışı:
Geceden ıslattığınız nohutları iyice yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve bol su ekleyerek 1,5-2 saat iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ardından süzüp soğuttuğunuz nohutları diğer malzemelerle beraber mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekin. Herhangi bir pütür kalmaması için son olarak ince süzgeçten geçirin. Humus ılıkken, ızgara edilmiş sucuk ve turşulanmış soğan ile birlikte servis yapın, isterseniz üzerine nar ekşisi gezdirebilirsiniz.


Soğan Turşusunun Malzemeleri:
2 adet bütün kırmızı soğan2 çorba kaşığı pudra şekeri2 çorba kaşığı elma sirkesiYarım çay kaşığı tuz Hazırlanışı: Soğanları soyup düzgün halkalar halinde ince ince dilimleyin. Diğer malzemelerle iyice karıştırdıktan sonra yanm saat dışarıda bekletin. (Suyunu iyice bırakan soğanları daha çok renk vermeleri için daha uzun süre de bekletebilirsiniz.) Hazır olan turşuyu dolapta rahatlıkla 3-4 gün muhafaza etmeniz mümkün.

Issız Adam'ın Havuçlu Tarçınlı Keki

· 0 yorum


Alper 30'lu yaşlarda, gurme sayılacak düzeyde yemek kültürü olan kendi restoranının sahibi iyi bir aşçıdır. Bu özelliğini aşık olduğu kızı, Ada’yı etkilemek için de kullanır ve bir gün kendi yaptığı havuçlu tarçınlı kekle Ada’nın dükkanına gider.


İşte aşk dolu lezzetiyle havuçlu tarçınlı kek:


Malzemeler:

3 yumurta1 su bardağı şeker3 su bardağı un2 tane rendelenmiş havuç1 yemek kaşığı tarçın1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı kırılmış ceviz


Hazırlanışı:

Yumurtalar ve şeker çırpılır. Ardından vanilya eklenir. Sonra sırasıyla havuç, sıvı yağ konulur. Kabartma tozu ve un konulur. En son tarçın ve ceviz konur. Kek kalıbına boşaltılır. 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun.

Motifleredn Yapılmış Hırka Modeli

4 Haziran 2009 Perşembe · 0 yorum



Motiflerden oluşan hırkayı siz kendinize göre sevdiğiniz renklerden yapabilirsiniz..
Hırkayı kare motiflerle yapın motiflerin orta kısmını kahve rengi çevresini bej renk ile dönün.
Beden kalıbınıza göre motifleri birleştirin.
Ön ortasına yarım motifler yapın hırkanın çevresine ve kol ağzınz oya yaparak bitirin.

İster Yelek İsterseniz Şal Olarak Kullanın

· 0 yorum



İster yelek isterseniz şal olarak kullanableceğiniz harika bir model....
Şal yada yelek olarak kullanacağınız modeli 2 parça olarak örün. 40 ilmekle başlayın. Haraşo olarak 82 sıra örüp ilmekleri kapatın.
2 parçayı birleştirip yarısını (arka ortası olacak) dikin. Her iki yanda da kol açıklığı için 25cm'lik kısmını açık bırakarak alt kısmını dikin.
Önü çapraz olarak birleştirin. Bir tarafına çiçek dikerek yelek şeklinde kullanın.

Zarif ve Şık Bir Süveter Yapılışı

3 Haziran 2009 Çarşamba · 0 yorum



Bu model çok şahene çok zarif yapılışıda kolay....
Ön ve arkaya 75 ilmekle başlayın. 3 ilmek ters, 3 ilmek düz olarak 19cm. lastik örün. Üzerine 3 ilmek ters, 1 ilmek düz örün. 1 dolayın, 2 ilmeği düz olarak toplayın. 3 ilmek ters örün. 1 ilmek düz, 1 dolayın, 2 ilmeği düz olarak toplayın. 3 ilmek ters örün. Bu şekilde devam edin.
Her sırada her iki yandan 1'er ilmek olmak üzere 3'er ilmek artırın. Lastikten 16 cm. sonra her iki yanda 1 ters, 1 düz, 1 ters, 1 düz, 1 ters, 1 düz, 1 dolayın, 2 ilmeği toplayın, 3 ilmeği ters örerek 13cm. devam edin. Üzerine 3 sıra 1 ters, 1 düz lastik örüp ilmekleri kapatın.
Roba kısmı için 18 ilmekle başlayın. 6 ilmek haraşo, 2 ilmek ters, 1 ilmek düz örün. 1 dolayın, 2 ilmeği dolayın, 2 ilmek ters, 6 ilmek haraşo örün.
Arka sıralaraı terse ters, düze düz devam edin. 74cm. sonra ilmekleri kapatıp her iki tarafı birleştirin. Roba parçasını ortalayarak her iki tarafta 8'er cm. açıkta bırakarak 29cm. öne, 29cm arkaya dikin. 8'er cm'ler omuzda kalacak şekilde yerleştirin. Ön ortasına tığla çiçek örün.

Şık Tığ İşi Omuzluk Yapılışı

· 0 yorum



Harika bir model tığ işi omuzluk.

88cm zincir çekip birleştirin.

Üzerine 2 zincir arasına tığa 1 dolyıp 2 defada çekerek trabzan yapın. Daha sonra her trabzan arasını 2 defada doldurarak 2 sıra örün.Ortalayarak her iki tarafınfa ortasından artırıp geniş V olacak şekilde 4 sıra 3 direkli 1 dolu, 1 boş olarak devam edin.

Ortalardan artırma işlemini yapmayı unutmayın. Üzerine 14cm. örümcek örün. Tekrar 4 sıra 1 dolu, 1 boştan sonra 13cm. örümcek kenarına oya yaparak bitirin.

Boyun çevresinden kordon geçirip bağlayın.

Harika Boncuklarla İşlenmiş Boyunluk Modeli

2 Haziran 2009 Salı · 0 yorum



Boyunluk sevenlere harika bir model.
50 numara dantel ipliği ile firkete oyası olarak 20cm. uzunluğunda 2 parça örün.
Alttaki parçayı örerken ipe pulları dizin boyunluğun pullu olan firkete oyasının üzerine 3 sıra sıkiğne yapın.
Tekrar 2. firkete oyasını ekleyip üst kısmını ipe geçirdiğiniz renkli boncuklarla 2 sıra sıkiğne ile bitirin.
Aradaki sıkiğne parçasının üzerine çeşitli boncuklar ve kelebekler dikin iki tarafına zincirüstü sıkiğne yaparak arka bağlantılarını hazırlayıp tamamlayın.

Loğusa Şerbeti Nasıl Yapılır

1 Haziran 2009 Pazartesi · 0 yorum


Loğusa şerbeti,Anne sütünün bol ve bereketli olması ,bebeğin hasarsız ağız tadıyla sıkıntısız bebekliğini geçirmesi maksadıyla yapılır.
Malzemeler: 100 gr. loğusa şekeri- 2 litre su- 2 su bardağı tozşeker- 2 adet çubuk tarçın- 5 adet karanfil.
Hazırlanışı: Su, loğusa şekeri ve tozşekeri bir tencereye koyup karıştırın. Tarçınla karanfilleri birlikte bir parça tülbente sarıp bağlayın ve tencereye ekleyip. Şerbeti, orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra tülbentten geçirerek süzün ve buzdolabında soğutun.



İSTATİSTİK







HÜRRİYET




Blog Widget by LinkWithin