f Mart 2011 - ELEMEĞİ,HOBİ,GÜNCEL BLOGU

2011 Yetenek Sizsiniz Türkiye birincisi

14:19 |
20 Mart Yetenek Sizsiniz Türkiye programı izlendi, yeteneklerin gösterileri görüldü ve Türkiye'nin yeni yeteneğini seçmek üzere oylar verildi. Kim 2011 Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin birincisi oldu? İşte sonuç...
İşte ilk 5'e girenlerin isimleri: Aref Aref Ghafouri, Türkan Kürşad, Sercan Yenice ve Pascal, Sefa Doğanay, Ramazan Yumrutepe ve Veysel Çelikdemir Kum Sanatı
İlk 2'ye girenlerin ismi: Aref Aref Ghafouri, Sefa Doğanay
İşte 2011 Yetenek Sizsiniz Birincisi: Sefa Doğanay
Devamını Oku…

20 Mart Şems Aslan doğal limon kokulu oda spreyi

07:02 |
20 Mart Kanal 7 ekranlarının Serdem Çoşkun'un konuğu olan Şems Aslan oldu ve bizler yine harika tarifler verdi... İşte Doğal limon kokulu oda spreyi tarifi...
Malzemeler: 500gr suya (2 elma kabuğu, 2 limon kabuğu koyun), 1 tutam yaş nane, 1 tutam fesleğen, 1 çay kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi yarım bardak limonun suyu.
Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve kahve gibi fokurdatın altını kapatın ve demleyin. Süzün ve oda spryi kabına dökün. Banyoda lavabolara,yatak odasına, odalara olağan üstü bir koku ve temizlik verecektir. Bronşit, astım, sinüzit problemi yaşayanların burnunuda açacaktır kolonya gibi.
Devamını Oku…

20 Mart Şems Aslan alabalıktan cilt ve saç toniği

05:58 |
20 Mart Kanal 7 ekranlarının Serdem Çoşkun'un konuğu olan Şems Aslan oldu ve bizler yine harika tarifler verdi... İşte Şems Aslan Alabalıktan cilt ve saç toniği tarifi...

Malzemeler: 1 su bardak haşlanmış alabalık suyu (1 kibrit kutusu alabalık), 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı gliserin.

Hazırlanışı: Haşlanmış balığın suyunu alın temiz bir kabın içine balı ve gliserini koyun. İyice karıştırın. Hemen kullanılabilir. banyodan yarım saat önce saç diplerine ve vücudunuza iyice sürün. 1 ay boyunca haftada 4-5 defa kullanın.
Devamını Oku…

20 Mart Şems Aslan alabalık maskesi

05:20 |
20 Mart Kanal 7 ekranlarının Serdem Çoşkun'un konuğu olan Şems Aslan oldu ve bizler yine harika tarifler verdi... İşte Alabalıktan cilt maskesi tarifi... Bu maske 18 günde 5 yaş gençleşin.

Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış pirinç, 3 yemek kaşığı balık yağı, 1 tatlı kaşığı mayonez, 1 çay kaşığı hint yağı.

Hazırlanışı ve kullanılışı: Pirinci suda iyice pişirin ve kapaklı bir kaba koyun bunu tüm vücut kullanabilirsiniz. Çatlaklar, yırtıklar, sezeryan sonrası ameliyatta kalan izlere iyi geliyor. İçine balık yağını ve mayonezide koyun ve iyice karıştırn. Ağzını kapatın dolaba koyun. Lekelere ve çillerede iyi gelir.
Devamını Oku…

Obstrüktif Sarılık Nedir Belirtileri Nelerdir

11:12 |
Safra yollarının, safra taşı, tümör v.b. gibi sebeplerle tıkanması sonucu safra bağırsağa atılacağı yerde kan dolaşımına karışır.
Belirtileri:
* Dışkının rengi, kil rengine yakın bir sarılıktadır.
* İdrarın rengi koyudur.* Deri ve dokuların rengi sarıdır.
Devamını Oku…

Hepatik Sarılık Nedir? Belirtileri Nelerdir?

11:08 |
Bu sarılıkta, hasta bölge doğrudan karaciğerin kendisidir. Karaciğer hücrelerinin herhangi bir sebeple hastalanıp şişmesi sonucu küçük safra kanalları tıkanır. Sarı humma hastalığında, zehirlenmelerde (bilhassa fosfor, kloroform, karbon tetraklörür zehirlenmelerinde) karaciğer hücreleri yıkıma uğrayarak içerisindeki bilirübin maddeleri kana karışır.

Belirtileri:
* İştahsızlık, bulantı ve kusma.
* Karaciğer bölgesinde ağrı ve gerginlik hissi.* Yüksek ateş, baş ve eklemlerde ağrı.* Seyrek olarak deride döküntü
Devamını Oku…

Bulaşıcı Sarılık Nedir? Belirtileri Nelerdir?

11:05 |
İki değişik cinsteki virüsler tarafından sebep olunan sarılık vakaları bulaşıcı olup diğer normal sarılık hastalıklarından ayrılırlar. Hasta kimselerin dışkısıyla bulaşmış sebze, meyve ve yiyeceklerle sağlam insanlara geçen sarılık virüsleri, bir hafta içinde kana karışarak sarılık hastalığını ortaya çıkarır. İkinci sarılık virüsü ise kan nakli, aşı, diş çekimi, kan verme, dövme yaptırma ve hatta cinsel ilişki ile sağlam insana geçer. Vücuda girdikten sonra sinsi ve uzun süren bir gelişme dönemi geçirirler. “Serum hepatiti virüsü” adı verilen bu mikro-organizmalar, vücutta iki ila beş ay gibi uzun bir dönemi sessiz geçirdikten sonra tahribatını yapmaya başlarlar.
Tedavi:
* Sarılığa sebep olan etken keşfedilerek bunun ortadan kaldırılması hedef alınır.
* Tedavi sırasında yatak istirahati ve diyet ön planda tutulur. Alkol, baharlı ve yağlı yiyecekler yasaklanır.
Devamını Oku…

Avea’dan Kamululara özel Digiturk kampanyası

10:58 |
14 Mart – 14 Nisan 2011 tarihleri arasında Elazığ, Hatay, Konya, Malatya, Samsun ve Trabzon’da Avea’dan Kamululara özel Digiturk’e ayda 17,99 TL’den başlayan fiyatlarla üye olana ilk 3 ay tüm kanallar açık! Uydu alıcı da hediye, kurulum bedava!Üstelik aktivasyon sadece 20 TL. Dilerseniz, aylık 5 TL farkla
DIGITURK uyumlu HD uydu alıcı ile HD keyfi de evinizde!
*Bu tekliften faydalanabilmek için Başlangıç Paketi üzerine en az 2 temel pakete 24 ay taahhütle üye olunması gerekmektedir.
*İlk 3 ay açık olan kanallara salon kanalları, interaktif kanallar ve GS TV dahil değildir.
*Kurulum ücretsizdir, aktivasyon bedeli 20 TL’dir.
*Bu teklif başka bir kampanya ile birleştirilemez ve sadece yeniüyeliklerde 14 Nisan 2011 tarihine kadar geçerlidir.
*Kampanyaya sadece 1 kez katılınabilinecektir.
*5060′a gönderilen kısa mesaj KDV ve ÖİV dahil 0,40 TL olarak ücretlendirilir.
*Avea kısa mesaj fiyatlarında meydana gelebilecek değişiklikleri yansıtma hakkını saklı tutar.*Avea ve kampanyaya katılan markanın kampanya ile ilgili değişiklik yapma hakkı saklıdır.

**Kampanya 14 Mart – 14 Nisan 2011 tarihleri arasında geçerli olacaktır. Kampanyaya kısa mesaj ile katılım 0,4TL KDV ve OİV dahil olarak ücretlendirilmektedir.
Devamını Oku…

Altın Bonus’tan başvuru kampanyası

10:56 |
Üstelik Atasay Mağazaları’nda, 30 Nisan’a kadar Altın Bonus ile tek seferde yapacağınız 150 TL ve üzeri her alışverişlere 0,5 gr ATAkulche altın daha hediye!
Kampanya Detayı:
* Bonus üye iş yerlerinde 30 Nisan’a kadar tek seferde yapılan 150 TL ve üzeri alışverişler kampanyaya dahildir.
* Kampanya peşin ve taksitli işlemlerde geçerlidir, ekspres limit işlemleri kampanyaya dahil değildir.
* Bonus üye iş yerlerinde kazanılacak 0.5 gr ATAkulche için her kart en fazla 1 adet kazanabilir.
* Aynı gün içinde yapılan işlemlerden sadece ilki
kampanya kapsamında değerlendirilir.
* İade ve iptal işlemleri kampanyaya dahil değildir.
* Bonus üye iş yerlerinde ve Atasay Mağazaları’nda tek seferde yapılan 150 TL ve üzeri alışverişler de geçerlidir.
* Bonus işyerlerinden ve Atasay Mağazalarından yapılan harcamadan kazanılan Atakulche altın 5 Mayıs 2010 tarihinde Atasay Atakulche altın teslim noktalarından teslim alınabilecektir.
* Kampanyalı ürünlerde, Outlet ürünlerde, ATAkulche, tel bilezik, sarrafiye ve Ion markalı ürün alışverişlerinde geçerli değildir.
Devamını Oku…

Mücevher Fuarı açıldı ilk gün 10 bin ziyaretçiyle rekor kırıldı

10:46 |
Rotaforte Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen ve TEB Bankası’nın ana sponsorluğunda gerçekleşen fuara, 33 yabancı ülkeden çok önemli katılımcı firma ve marka katıldı.

Fuarın açılışında konuşma yapan İDMMİB (İstanbul Değerli Metal ve Mücevher İhracatçıları Birliği) Başkan Vekili Can Özkök konuşmasında,“Binlerce üreticisi, 30 bin perakende satış mağazası ve 40 bin civarında istihdamı olan kuyumculuk sektörümüz, küresel krizin etkilerini atlatarak 2010 yılından itibaren yükselişe geçti. 1.2 milyar dolarlık ihracat hacmiyle bir önceki yıla göre ihracatta yüzde 25,2 artış gösteren sektörümüz, altın mücevheratta 1.06 milyar dolar, gümüş mücevheratta 89 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi” diyerek, en çok ihracat yapan ilk 5 ülkeyi, BAE, ABD, Almanya, Rusya ve Litvanya olarak açıkladı.

5 holde toplamda 28 bin m2 alanda gerçekleşen fuarı ziyaret eden ilk 10 ülke, Türkiye, Rusya, İran, Suriye, Yunanistan, B.A.E., Hindistan, Irak, İtalya ve Almanya’dan oluşuyor. Daha sonra Lübnan, Azerbaycan, Bulgaristan ve diğer ülkeler geliyor.

DTM’in (Dış Ticaret Müsteşarlığı) organizasyonuyla yurtdışından çok kalabalık bir alım heyeti katıldığı fuarda, sergilenen ürünler arasında altın ve pırlanta mücevherat, değerli ve yarı değerli taşlar, montür, inci, gümüş takı, saat, makine, kuyumcu malzeme ve ekipmanları, vitrin malzemeleri ve güvenlik gereçleri bulunuyor.

Fuara katılan firmalar arasında Türkiye’den Damas Mücevherat, Atasay, Altınbaş, Pera Diamond, Gülaylar Altın, Favori, Koçak Gold, Orjinal Mücevherat, Uğur İnci, Zen Diamond, Ariş gibi sektörün lider firmaları yer alıyor.

FUARDA EN ÇOK İLGİYİ YARIM MİLYON LİRALIK ALTIN İŞLEMELİ BİKİNİ ÇEKTİ !Tekin Seyrekoğlu Mücevherat, “Yarım Milyon TL”lik bikini tanıtımını özel bir showla tanıttı. 2005 Afrika Güzeli Zainab Sheriff’in tanıtımını yaptığı eşsiz bikini tasarımı; 2.2 kg 22 ayar sarı altın üzerine 2200 altın top, 220 metre altın zincir, 55 karat pırlanta ve 52 karat zümrüt işlenerek hazırlandı. 2011 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu’nda yer alan Tekin Seyrekoğlu imzalı 110 altın ile 40 pırlanta ve elmas tasarımı da fuar kapsamında tanıttı.
“TEB” Fuarın Ana Sponsoru olduTürk Kuyumculuk sektörüne yönelik olarak geliştirdiği altına dayalı ürün ve hizmetleri ile sektörde uzun yıllardır faaliyet gösteren TEB, ISTANBUL JEWELRY SHOW MART 2011’in ana sponsorluğunu üstlendi.
“Bu seçkin organizasyonda yer almayı görev bildik”
TEB Altın Bankacılığı Direktörü Selami Erten bu büyük işbirliğiyle ilgili şunları söyledi:“Bankamız, Altın Bankacılığı Stratejik Planı çerçevesinde bugüne kadar Türk kuyumculuk sektörünün uluslararası piyasalarda rekabet edebilmesi amacıyla ihtiyaç duyduğu finansman desteğinin sağlanması, sektörün karşı karşıya bulunduğu sorunlara çözüm yollarının bulunması amacına, sektörün gelecek stratejilerinin belirlenmesine yönelik çalışmaları her zaman ön planda tutmuştur. Bu bağlamda bu seçkin organizasyonda yer almayı hem ülke çapında yaygın bulunan müşterilerimiz ile buluşmak hem de sektörün gelişimine olumlu katkıda bulunmak ve sektörün yeni pazarlara ulaşmasında rol almak amacıyla kendimize görev bildik.”
UBM & Rotaforte ortaklığı fuara ilgiyi arttırdıFuar yetkilileri, Türkiye’nin Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu, bu nedenle fuara ilginin her geçen yıl giderek arttığını belirterek, dünyanın en büyük 17. Avrupa’nın ise 6. büyük ekonomisine sahip ülkemizin, dünya mücevher pazarında da iddialı bir konumda olduğunu vurguluyorlar.
Bilindiği gibi Rotaforte, geçtiğimiz yıl dünyanın lider fuar şirketlerinden, merkezi Hong Kong’da olan ve 15 sektörde faaliyet gösteren UBM Asia ile ortaklık anlaşması yapmıştı. UBM & Rotaforte Genel Müdürü Şermin Cengiz, dünyanın en büyük 12 mücevher fuarını düzenleyen bu iştirakle, Türk firmalarının yurtdışı açılımına sağladıkları katkının yanı sıra, UBM Asia’ya diğer ürün ve markalarını Türk, Doğu Avrupa, Balkan, Rus, BDT ve Orta Doğu pazarlarına sunma olanağı da yarattıklarını belirtiyor.

Cengiz, fuarla ilgili görüşlerini ise;“Bu birleşme ile yakaladığımız sinerji 17 Mart’ta başlayacak olan fuarımızda da hissedilecek. 26 yıllık tecrübe ve birikimimiz sektörün dünya liderlerinden ve en prestijli şirketinin portföyüyle daha da güçlendi. İDMMİB ( İstanbul Değerli Metal ve Mücevher İhracatçıları Birliği) tarafından desteklenen fuarımıza büyük ilgi var. Bildiğiniz gibi Türkiye, dünya çapında altın mücevher ihracatında ikinci, ithalatında beşinci ve üretiminde ise üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye’de kuyumculuk sektörünün dağınık ve çeşidi bol bir yapıda olması, ticari fuarları satış ve pazarlama açısından cazip platformlar haline getiriyor. Türkiye’nin uluslararası kuyumculuk pazarı, Rusya ve diğer BDT ülkeleri, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa, Balkanlar ve Orta Doğu gibi civar bölgelerden gelen yoğun talep doğrultusunda gelişiyor. Bu nedenle sektör adına önemi çok büyük” olarak açıklıyor.17-21 Mart tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi (CNR Expo) Yeşilköy’de düzenlenen fuar, sektör alıcıları tarafından 17 Mart günü 11: 30 – 19: 00, 18-19-20 Mart günlerinde 10.00–19.00 ve 21 Mart günü ise 10.00 – 15.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Devamını Oku…

Seçim adresin nerede? öğren

10:24 |
12 Haziran 2011'de yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak seçmen kütüklerindeki bilgilerin güncellenmesi amacıyla muhtarlıklarda bugünden itibaren askıya çıkarılan seçmen listeleri 31 Mart'a kadar askıda kalacak. Seçmen listelerinden isim sorgusu ise YSK'nın internet sitesindeki seçmen sorgulama sayfasından yapılabiliyor.
SEÇMEN LİSTESİNDEN İSİM VE ADRESİNİZİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ
İŞTE PARTİLERİN SEÇİM TAKVİMİ 12 Haziran seçimlerinde milletvekili olmak isteyenlerin aday adaylığı başvuru süreci partilere göre değişiklik gösteriyor. Ak Parti ve MHP’de milletvekili adayları merkez yoklaması yoluyla yapılacak. Ak Parti, 7 Mart’ta başlattığı aday adaylığı sürecini 14 Mart’ta sona erdirdi.
MHP’de 14 Mart’ta başlayan aday adaylığı başvuruları 21 Mart saat 17.00’de sona erecek.
Saadet Partisi’nde 14 Mart’ta başlayan başvurular, 22 Mart’ta sona erecek. 25-27 Mart tarihlerinde il başkanlıklarında adaylarla ilgili teamül yoklaması yapılacak. 28 Mart-4 Nisan tarihleri arasında genel merkezde adaylarla mülakat yapılacak.
YENİ BAŞLAYACAKCHP’de ise milletvekili adaylarını belirlerken aday yoklaması, ön seçim ve merkez yoklaması yöntemlerini kullanacak. Hangi ilde hangi yöntemin kullanılacağına ilişkin bilginin 18 Mart saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirilmesi gerekiyor. CHP Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak, hangi ilde hangi yöntemin kullanılacağına karar verecek.
Böylece CHP, YSK ile birlikte kamuoyuna da hangi ilde hangi yöntemin kullanılacağını ilan edecek. CHP’den milletvekili olmak isteyenler için aday adaylığı başvuru takvimi de açıklanacak.
BDP BAĞIMSIZ GİRECEKBDP ise yüzde 10’luk seçim barajı nedeniyle 2011 seçimlerine de ‘bağımsız’ aday başvurusuyla girecek. Bu nedenle YSK takvimi gereği bağımsız adayların il seçim kurullarına 11 Nisan’a kadar başvurmaları gerekiyor.
BUNDAN SONRA TAKVİM NASIL İŞLEYECEK?YSK'nın 14 Mart itibariyle başlattığı seçim takviminin bugünden sonraki süreci ise şöyle işleyecek:
18 Mart 2011 Cuma: Muhtarlık Bölgesi Askı Listeleri, Tutuklu ve Taksirli Suçlardan Hükümlü Askı Listeleri, güncelleştirilmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak. Yurt Dışı Seçmen Kütüğü internet ortamında 'www.ysk.gov.tr' adresinde ilan edilecek.
Siyasi partilerin hangi seçim çevrelerinde önseçim, hangi seçim çevrelerinde aday yoklaması yapacaklarını, YSK’ya bildirmeleri için son gün olacak.
19 Mart 2011 Cumartesi: Siyasi partilerin hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslar ile aday tespiti yapacaklarının YSK’nca ilgili ilçe seçim kurullarına bildirilecek.
Siyasi partilerin, önseçim yöntemiyle aday belirlemesi yapacakları seçim çevrelerine ilişkin önseçimde oy kullanacak partili üyeleri gösteren listelerin, ilgili ilçe seçim kurullarına gönderilmesine başlanması hususu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan istenilecek. Önseçim ilçe seçim kurullarının oluşturulması çalışmalarına başlanacak. (Önseçim ilçe seçim kurullarında görev alacak siyasi partili üyelerin, aday adayı olmayacak kişilerden bulunması gerektiği hususu siyasi partilere hatırlatılacaktır.)
20 Mart 2011 Pazar: Önseçim İlçe Seçim Kurulu oluşturulması çalışmalarının bitirilmesi ve kurullarda görev alanlara tebligatları yapılacak.
21 Mart 2011 Pazartesi: Önseçim yöntemiyle aday belirleyecek siyasi partiler üye listelerinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, ilgili ilçe seçim kurullarına gönderilmesinin son günü. Bu konu YSK’ya bildirilecek. Siyasi partilerin üye kayıt defterlerini önseçim ilçe seçim kurullarına vermelerinin son günü.
22 Mart 2011 Salı: Siyasi partiler kayıtlı üyelerinin tamamı dışında başka bir usulle aday yoklaması yapacaksa, bu halde oy kullanacak üyelerin seçmen listelerini üye kayıt defterleriyle birlikte ilgili önseçim ilçe seçim kurulu başkanlığına vermelerinin son günü.
23 Mart 2011 Çarşamba: Siyasi partilerin; önseçim yöntemi ile aday belirlemesi yapacakları seçim çevrelerine ilişkin olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gönderilen listeler, siyasi partilerin önseçim dışında bir yöntemle aday yoklaması yapacakları seçim çevrelerine ilişkin olarak ilçe seçim kurulu başkanlıklarına verdikleri listeler, askıya çıkarılacak. Askıya çıkan listelere itirazlar başlayacak.
25 Mart 2011 Cuma: Önseçim ve aday yoklaması ile ilgili olarak 23 Mart 2011 Çarşamba günü askıya çıkan listelerin indirilecek ve bu listelere yapılacak itiraz için son gün.
27 Mart 2011 Pazar: Önseçim ve aday yoklaması ile ilgili listelere yapılacak itirazların önseçim ilçe seçim kurulunca kesin olarak karara bağlanmasının son günü, önseçim sandık kurullarının oluşum çalışmalarına başlanması.
28 Mart 2011 Pazartesi: Siyasi partiler önseçim ya da aday yoklaması seçmen listelerinin kesinleştirilmesi, partili üye seçmen kartlarının yazımına ve tamamlananların partili üyelere dağıtımına başlanması, siyasi partilerin genel başkanlıklarının; partilerinin aday adayı listelerini ve seçim çevrelerini YSK’ya ve ilgili il ve önseçim ilçe seçim kurullarına ayrı ayrı bildirmeye başlanması.
30 Mart 2011 Çarşamba: Önseçim sandık kurullarının oluşumunun tamamlanması ve bu oluşumda görev alanlara bildirim yapılması. YSK’ca, siyasi partilerin hangi seçim çevrelerinde önseçim ya da aday yoklamasına katılacaklarının ilanı. Siyasi partilerin önseçim ya da aday yoklaması yaptıkları seçim çevrelerinde gösterecekleri merkez adayı listelerini YSK’ya bildirmelerinin son günü.
31 Mart 2011 Perşembe: Yüksek Seçim Kurulunca, siyasi partilerin bildirdikleri merkez adayı listelerinin ilgili önseçim ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderilmesi. Muhtarlık Bölgesi Askı Listelerinin askıdan indirilmesi. İnternet ortamında ilan edilen Yurt Dışı Seçmen Kütüğünün ilanının sonlandırılarak, ilan bitiş tarihinin tutanak altına alınması. Tutuklu ve Taksirli Suçlardan Hükümlü Askı Listelerinin askıdan indirilmesi.
11 NİSAN’DA LİSTELER TESLİM EDİLECEK
Siyasi partiler 11 Nisan’da saat 17.00’ye kadar milletvekili aday listelerini YSK’ye bildirecekler.
Siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na alındı belgesi karşılığında CD ve kağıt ortamında en geç saat 17.00'ye kadar vermelerinin son günü.
BAĞIMSIZLAR İÇİN DE SON GÜN11 Nisan seçime bağımsız girecek adaylar için de il seçim kurullarına başvurunun son günü. İl seçim kurullarınca bağımsız milletvekili adaylarının Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilmesinin son günü.
Yüksek Seçim Kurulu'nca, siyasi partilerin verdikleri aday listelerinin hemen incelenmesine başlanacak. Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listelerinin, cumhuriyet başsavcılığından istenilen ikinci liste ile karşılaştırılarak değişikliklerin SEÇSİS'e işlenmesi işlemleri bitirilecek ve askıya çıkarılacak.
18 Nisan Pazartesi: Yüksek Seçim Kurulu'nca milletvekili geçici aday listelerinin incelenmesi işlemleri tamamlanacak ve bu listeler ilgili il seçim kurulu başkanlıkları ile radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek.
24 Nisan Pazar: Milletvekili geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına yapılan itirazlar üzerine bu kurullarca verilen kararlara yapılan itirazların Yüksek Seçim Kurulu'nca karara bağlanmasının son günü. Milletvekili geçici adaylığından istifa edenlerin Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilmesinin son günü. Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanacak.
26 Nisan Salı: Birleşik oy pusulasında yer alacak olan bağımsız aday sıralaması için tüm il seçim kurullarında aynı anda olmak üzere, saat 11.00'de kura çekilecek, davete rağmen kuraya katılmayan bağımsız aday yerine ise il seçim kurulunca kura çekimi yapılacak.
28 Nisan Perşembe: Yüksek Seçim Kurulu'nca milletvekili kesin aday listeleri seçim çevreleri itibariyle ilan edilmek üzere il seçim kurullarına, Resmi Gazete, radyo ve televizyonda yayınlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek.
29 Nisan Cuma: Siyasi partilerin seçim çevreleri itibariyle milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.
2 Mayıs Pazartesi: Yüksek Seçim Kurulu'nca tüm seçim çevreleri ile gümrük kapılarında kullanılacak birleşik oy pusulalarının basımına, basım tamamlandıkçabir plan dahilinde dağıtımına başlanacak.
PROPAGANDA TAKVİMİ31 Mayıs Salı günü siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için Yüksek Seçim Kurulu’nda kura çekilecek. YSK, milletvekili genel seçiminin başlangıç tarihini 14 Mart 2011 Pazartesi günü olarak belirledi.
Takvimde belirli genel nitelikteki işlemler sırası geldikçe YSK duyurusu halinde TRT aracılığı ile yayınlanacak. Seçimin başlangıç tarihinden sonra idari yapıda meydana gelen sınır değişiklikleri bu seçimde dikkate alınmayacak. Alınan kararlar Cumhuriyet Başsavcılıklarına iletilmek üzere Adalet Bakanlığı’na gönderilecek. YSK’nın belirlemesine göre seçim takvimi şöyle işleyecek:
GÜMRÜKLERDE OY VERME10 Mayıs Salı: Gümrük kapılarında oy verme işlemine başlanacak.
31 Mayıs Salı: Radyo ve televizyonda yayın için başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'nca ad çekilecek.
2 Haziran Perşembe: Seçim propagandası ve yasakları başlayacak.
5 Haziran Pazar: Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.
6 Haziran Pazartesi: Görevlilerle ilgili eğitim çalışmaları tamamlanacak, ilçe seçim kurullarınca sandık kurulları başkanlarına, seçim araç ve gereçlerini ihtiva edecek şekilde teslim edilmesi gereken malzeme torbalarının hazırlanmasının bitirilecek. Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak ve dağıtılamayanların ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına teslimi yapılacak.
9 Haziran Perşembe: tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri kesinleştirilecek.
10 Haziran Cuma: Kesinleştirilen tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmen listelerinin çoğaltılma işlemi tamamlanacak.
11 Haziran Cumartesi: Seçim propagandasının sonu (saat: 18.00)
12 Haziran Pazar: Oy verme günü ve seçim yasaklarının sona ermesi (saat: 24.00)
SEÇİME 27 PARTİ KATILIYORYSK, seçime katılabilecek siyasi partileri de belirledi. Buna göre, 12 Haziran 2011 tarihindeki genel seçime katılabilecek 27 siyasi parti alfabetik sıraya göre şöyle:
"Adalet ve Kalkınma Partisi, Alternatif Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Emek Partisi, Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Genç Parti, Hak ve Eşitlik Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Sesi Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, İsçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milliyetçi ve Muhafazakar Parti, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Partisi, Yeni Parti, Yurt Parti."
25 YAŞ ALTI DAYBu seçimde ilk kez 25 yaşındakiler milletvekili adayı olabilecek. Anayasanın milletvekili seçilme yaşını düzenleyen 76. maddesi 2006 yılında değiştirilerek, seçilme yaşı 30'den 25'e indirilmişti. YSK, "seçimlere ilişkin değişikliklerin 1 yıl içinde yapılacak seçimde uygulanamayacağı" hükmü uyarınca 2007'deki genel seçimde bu düzenlemeyi uygulayamamıştı.
Haziran ayındaki seçimde, tahta oy sandıkları tarihe karışacak. Oy sandıkları eni 40, boyu 55, yüksekliği 50 cm, şeffaf, ısıya ve kırılmaya dayanıklı sert plastikten olacak. Sandıkların ihalesi Devlet Malzeme Ofisi'nce yapıldı. Yalova'da bir firmanın yaptığı şeffaf sandıklar, yapımı tamamlandıktan sonra il ve ilçe seçim kurullarına dağıtılacak.
Seçimlerde kullanılacak oy verme kabinleri de değiştiriliyor. Kabinler, eni 120, boyu 120, yüksekliği 180 santimetre, portatif, hafif metal profil üzerinde, bir tarafı açılıp kapanabilir ve içini göstermeyen koyu renk dayanıklı sentetik kumaşla kaplı, kolay taşınabilir ve katlanabilir olacak şekilde yaptırılacak. Şeffaf sandık ve kabinlerle ilgili hazırlıklarına başlayan YSK, Kanun gereği oy zarflarının boyunu büyütecek. Kanuna göre, zarflar, her seçim için ayrı renkte, eni 15 cm, boyu 21 santimetre olacak.
Kanunla açık yerlerde, güneşin batmasından sonra da propaganda yapılabilmesi mümkün hale getirildi. Buna göre, güneşin batmasını takiben iki saat daha propaganda sürebilecek.

KÜRTÇE PROPAGANDATürkçe propaganda "esas" olacak ancak bu seçimde ilk kez Türkçe dışındaki dillerde propagandaya hapis cezası verilmeyecek.

HANGİ İLDEN KAÇ VEKİL ÇIKACAK?YSK, illerin seçim çevrelerine göre çıkaracakları milletvekili sayılarını 2010 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre yeniden belirledi. Buna göre, Ankara'nın milletvekili sayısı 3, İstanbul'un 15, İzmir, Bursa, Gaziantep ve Kocaeli'nin ise milletvekili sayıları 2'şer arttı. Sakarya, Antalya, Tekirdağ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Şırnak ve Kayseri illeri ise milletvekili sayılarını birer artırdı.
Afyonkarahisar, Konya, Tokat, Trabzon ve Yozgat'ın milletvekili sayıları 2 azalırken, Ağrı, Aydın, Bitlis, Çankırı, Çorum, Edirne, Erzincan, Erzurum, Giresun, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Ordu, Sinop, Sivas, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale ve Karabük milletvekili sayıları ise birer azaldı.
Nüfusu iki milletvekili çıkarmak için yeterli olmayan illere iki milletvekili çıkarma hakkı tanıyan 5922 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu'nun ilgili hükmünün Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilmesi nedeniyle Bayburt'un milletvekili sayısı 1'de kaldı.hürriyet
Devamını Oku…

Sunucu Zahide Yetiş 7 kiloyu nasıl verdi?

05:11 |
Kanal D’deki Doktorum programının sunucularından Zahide Yetiş; diyet listesine bağlı kalmadan, sadece beslenme alışkanlıklarını düzenleyerek yedi kilo verdi. Ekranda yaklaşık 10 kilo daha fazla göründüğünü söyleyen Yetiş, metabolizma ve iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya’dan sağlıklı beslenmenin ipuçlarını öğrendi. Yaza kadar beş kilo daha vermeyi hedefleyen Yetiş, bunları bizimle de paylaştı.
Sık sık diyet yapar mısınız? Diyet yaptım ama hiç diyet listesiyle yaşamadım. Anladım ki beni diyet yapmak şişmanlatıyormuş. Listesiz, yasaksız, her şeyden azar azar yiyerek kilo vermeyi başardım. Doktorum programının iki sezon başlangıcı da Ramazan sonrasına denk geldi. Benim en çok kilo aldığım dönem... Yayına başladığımızda artı beş kilom vardı. Ekip şaşırdı,
‘Nasıl bu kadar kilo aldın?’ dedi. Sonra da sistemli, keyifli, zamana yayarak ve hiçbir şeyden de geri kalmadan kiloları verdim.
Çalışırken diyet yapmak kolay oldu mu?
Daha kolay. Çalışırken erken uyanırım. Dolayısıyla metabolizmam çok erken çalışmaya başlıyor. Yemeği azalttım, akşam otururken bir avuç beyaz leblebi yiyorum. Kolayı terk ettim. Maden suyu, soda veya su içiyorum. Kahvaltı etmezdim, şimdi program arasında 09.00’da kepekli bir dilim ekmek, peynir ve domates yiyorum. Ekmek yemesem zayıflarım sanıyordum. Halbuki günde 6 birim ekmek veya o gruptan gıda alabileceğimi öğrendim. Tercihim ekmek, doyurucu ve midede uzun süre kalıyor. Tabağıma tek tip yerine, çeşitli yiyeceklerden azar azar alıyorum. Hem gözüm doyuyor hem de hepsinin tadına bakıyorum. Doyma hissi beynime daha çabuk ulaşıyor. Yemeklerin yanına yoğurt koyuyorum. Bu arada bende Haşimato tiroidi çıktı. Kilo alımını kolaylaştırabiliyor. Henüz ilaç alacak düzeyde değil ama kontrol altında tutuyorum.
‘Asla’ların diyetinizde yeri var mı?
Kendimi kalıplara sokmak bana göre değil. Tatlısız ve çikolatasız yapamam. Yemekten kısmak yerine spor yapıyorum. Eski basketbolcuyum. Basket oynamaya çalışıyorum. Yazın hep denizdeyim. Kolej zamanlarımdaki gibi ayna karşısında dans ediyorum. Yeşilköy sahilinde yürüyorum.
MENOPOZA HAZIRLANIYORUM
Motivasyonlarınızdan biri ekranların daha kilolu göstermesi mi?
Evet, televizyon ekranı kilomuzun üstüne 7-10 kilo daha ekliyor. Ama bir şey daha var. Kendimi menopoza hazırlıyorum. Menopozda da çok mutlu, hayatını, cinselliğini yaşayan, sporunu yapan biri olmak istiyorum. Şimdi kilo almayı durduramazsam, bu ileride daha zor olabilir. Çünkü yemeği çok seviyorum. Menopozda bir kadının sağlıklı olması ve genç görünmesi için yapacağı ilk ve belki en önemli şey; kilosunu kontrol altında tutmak.
Kadın biraz kilo alsa çevresindeki herkes hemen uyarıyor. Erkeklerin göbeklerinin adı bile ‘Türk kası’... Biz kadınların üstüne bu konuda biraz fazla gelinmiyor mu sizce?
Kesinlikle. Daha zayıf ve iyi görünmemiz beklentisi hep var. İyi niyetli uyarı yapılıyorsa baskı değil. Bu uyarılar motivasyona dönüştürülebiliyorsa ne mutlu. Klişe olacak ama kadının kimseye güzel görünmek için değil de en önemlisi sağlığı için kilo vermesi lazım ki ileriki yıllarda rahat etsin. Programda obezitenin sonuçlarını gördükçe korkuyorum.
Seyirciler sizi gördüklerinde ne diyor?
Ekrana göre daha zayıf mı buluyor?Sevgi sözcüklerinden hemen sonra ‘Siz ne kadar zayıf ve uzunmuşsunuz’ deniyor genellikle. Bu beni çok mutlu ediyor. Bir yerde yemek yediğimde tanıyor ve beni izliyorlar. Allah’tan zayıf görünüyorum. Ama daha dikkatli yemeye çalışıyorum. Çünkü ekranda bir sürü şey söylüyoruz. İyi görünmemiz, beslenmemiz ve iyi örnek olmamız gerekiyor. Hem gençlere hem de bizi takip edip ‘Tam benim kızım’ diyen hanımlara.
VAKTİM OLSA GÜZEL YEMEK YAPARIM
Yemekleri kendiniz mi pişirirsiniz?
Yalnız yaşıyorum. İşyerinde çok güzel yemek yapan bir restoranımız var. Zaman zaman oradan eve yemek alıyorum. Güzel yemek yaparım ama zaman bulamıyorum.
Hayatınızda hızlı kilo alıp vermeler oldu mu? Olmaz mı? Asıl çocukken kiloluydum. İlkokul birde sınıfın en toplu, iri, uzun boylu ve en çirkiniydim. Kilom nedeniyle çok dalga geçilmişti. Ortaokul yıllarında basketbol oynamaya başladım, hem boy attım hem de kilo verdim. Sonra da çok kilolu olmadım hiç.
Yemekle ilgili zaaflarınızla nasıl baş ediyorsunuz?
Aklınıza gelen kadınsal her zaaf bende var! Canım çok tatlı isterse bir kaşık tadına bakarım. İlk kaşıkla son kaşık arasında fark yok. Tek lokmadan bile çok özel doyum almayı öğrendim. Böreği de bir parça yiyip bırakıyorum.
Deneyimlerinizden yola çıkarak kilo kontrolü için birkaç öneri sayar mısınız?
Diyete başlayacağımız zaman herkese ilan ediyoruz. Söylemek beklenti yaratıyor. ‘Eee ne oldu, neden kilo veremedin?’
soruları geliyor. Haber vermeden başlayın, kilo verdikçe fark edilecektir. Böylece motivasyonunuzu kimse bozamaz. Kepekli ekmek ve ara öğünlerde süt benim kurtarıcılarım. Yoğurt yiyin mutlaka. Tarçın şekeri dengeliyor, ben çok yiyorum. Bazen elmanın üstüne bile ekiyorum. Öğün atlamayın, akşamın ilerleyen saatlerinde sadece sıvı gıdalar alın. Koşu bandında tempolu 25-30 dakika yürüyerek ancak 200-300 kalori harcanabiliyor. Bu bir dilim kekten alınan kalori miktarı. Bir dilim kekten vazgeçerseniz, o kadar kaloriden feragat edersiniz. Bu iyi bir motivasyon. Tatlandırıcı dahil şeker kullanmayın.
Eşi, sevgilisi kilo vermeye çalışan erkeklere öneriniz var mı?
Asla bir başka kadını, üstelik de onun ne kadar hoş ve zayıf olduğunu anlatarak örnek vermeyin. Sadece gereksiz bir kıskançlık duygusu uyandırır. Eşlerine ‘spor yap’ diyeceklerine birlikte yapsınlar. Pişirilen yemekler için, ‘Bu ne biçim yağsız, tatsız yemek’ demesinler. Motive etmek için mesela paraya kıyıp, güzel bir elbise alıp ‘Bunu üstünde görmek isterim’ desinler.
Kadınların daha şanssız olduğu gerçek
DR. AYÇA KAYA (METABOLİZMA VE İÇ HASTALIKLARI UZMANI)
Dünyada obeziteyi çözecek mucize bir ilaç, diyet ya da ameliyat yok. Mucizeler aramak yerine, ‘Ben neden kilo alıyorum?’ sorusunun yanıtını bulmak lazım. Kilonun yüzde 10’unun dahi verilmesi, obezitenin yol açtığı hastalıklara bağlı ölüm riskini yüzde 50 azaltır. Kadınların kilo vermesi daha zor. Çünkü yağ oranı daha yüksek. Her ay adet görür, hormonları her seferinde değişir. 25-30’lu yaşlarda gebelik olur. Yine gebelik sırasında bütün organlar ve vücut değişir. Hiç kilo almayan bir kadın bile 8-10 kilo artar. 40 yaşlarında hafif hafif menopoza hazırlık başlar. 45’li yaşlarda menopoza girilir. Üstelik 20’li yaşlardan sonra metabolizma yüzde 2-4 oranında yavaşlar. Bu yavaşlama 40-50’li yaşlarda yüzde 6-8’lere çıkabilir. Bir de buna eşlik eden hastalıklar başlar: Tiroid, insülin direnci, kalp... Hele hele ilaç kullanılıyorsa obezite riski artar. Mesela insülin, bazı grup kalp ilaçları ve antidepresanlar metabolizmada yavaşlamaya neden olabilir. Her şey birikerek büyük kilolara dönüşüyor. İnsanlar genellikle diyet yaparken en sevdikleri şeylerden mahrum kalır. Ama doğru beslenmeyi öğrendiklerinde ister lahmacun yiyor, isterse sütlü nuriyesini...HÜRRİYET
Devamını Oku…

İşte A'dan Z'ye temizlik tüyoları

03:18 |
Evdeki işlerinizi kolaylaştırmak istiyorsanız, temizlik tüyolarına göz atmalısınız..
Avizeler: Tüylü ve uzun saplı bir fırça ile silebilirsiniz. Elektiriği önceden kesin, merdivenin kaymamasına özen gösterin. Kristaller ispirtolu yumuşak bir bezle silinebilir. Metal ve pirinç alkollü suya batırılmış bezle silinebilir.
Bambu ve beyaz patine mobilyalar: Bambu içine birkaç damla amonyak damlattığınız su ile silebilirsiniz. Bir bardak suya 5 yemek kaşığı konulur. Beyaz patine ise, hafif sabunlu su ile yavaş ama kuvvetlice ovun. Boya, yağ ve mürekkep lekelerini su zımparasıyla temizleyin. Beyazlatmak için biraz çamaşır suyu ile ovabilirsiniz.
Çaydanlıklar: Çaydanlığı kapağı açık olarak bir gün amonyaklı sıcak suda bekletin. Bu leke ve kireç kalıntılarının erimesini sağlar. Kullanmadan önce içindeki havayı boşaltın. Eğer sıcak suyu içinde uzun süre barındıracaksanız suya bir parça tuz ekleyin.
Duvarlar: Yüzeyde asitli ve amonyaklı temizleyiciler kullanın. Çamaşır suyu ile fırçalayın ve durulayın. Bir sünger ile üzerini pudralayın ve lekeler çıkana kadar durulayın.
Etiketler: Plastik ve çelikten çıkartmak için sıcak hava tutun ve sonra çıkartın. Ayrıca, bir barça katı yağ sürün, 15 dakika bekletin ve süngerle temizleyip yıkayın.
Fayans, seramik ve porselen: Sabunlu fırça ile ovalayın, durulayın ve kurutun. Yumuşak beyaz bir tel yardımı ile silin. Zor lekelerin üzerine bir miktar karbonat serpip bekleyin ve silin. Derzlerdeki kiri bir parça tuz veya toz deterjan ile ovabilirsiniz.
Giysiler: Giysilerinizin kötü kokmaması için içine koku pedleri yerleştirebilir veya oda parfümü kullanabilirsiniz. Lavanta torbaları da farklı bir seçenek olabilir.
Halılar: Koton ve pamuk dokumalı halıları sabunlu ve ılık suyla yıkayın, düz bir şekilde kurumaya bırakın. Büyük parça halıları özel köpük ve deterjanlarla temizleyip kuru bir bezle silerek kurutun. Sentetik halılar haftada iki kere elektrik süpürge ile temizlenebilir. 2 yılda bir profesyonel temizlik yaptırabilirsiniz.
Jaluziler: Elektrikli süpürge ile tozunu alın ya da vakumlayın. Bunu yaparken jaluzi çıtalarının aşağı doğru bakmasını sağlayın. Ayrıca, bulaşık deterjanlı suyla silebilirsiniz. Her seferinde bir çıtayı silin ve kuru bezle iyice kurulayın. Jaluziyi yukarı çekip kordonu açığa çıkarın nemli bir bezle silin ve hemen kurulayın.
Küllükler: Evde hem koku hem de görüntü kirliliği yaratan küllüklerin içinde kalan nikotini temizlemek için bez ve tuzla ovun.
Laminat yüzeyler: En iyisi arap sabunu ve yumuşak bir bezle silmektir. Çamaşır yumuşatıcıları da laminat yüzeyi parlatır. Beş litre suya iki kapak koymanız yeterli. Sildikten sonra mutlaka kurulayın.
Mermer zemin: Arap sabunu veya çamaşır deterjanlı su ile silin hemen durulayıp kurutun. Mermer yüzey için koruyucu kullanın.
Nem lekeleri: Nem lekeleri için 30 gr beyaz sabun, 30 gr nişasta, 15 gr tuz ve bir miktar limon suyunu karıştırın ve lekeninüzerine sürün. Bir gece bekletin ve sirkeli su ile yıkayın.
Parkeler: Ahşap parkelerde oluşan kir ve toz lekeleri silmek için silme suyuna bir miktar çamaşır suyu ilave edebilirsiniz. Sonra hafif kuru bir süpürge ile durulayın. Kurulama için mutlaka pamuklu bezle iyice silin. Zor lekeler için suya bir parça amonyak ekleyebilirsiniz.
Cam sürahiler: Cam sürahilerde oluşan beyaz lekeleri çıkartmak için içine beyaz sirkeli su doldurun ve birkaç dakika bekletin. Zor lekeler için sirkeli suya kaya tuzu ekleyebilir ya da limonlu su kullanabilirsiniz. Sürahinizin boynu çok darsa sirkeli suya beyaz pirinç ekleyip bekletin, iyice çalkalayın ve durulayın.
Şamdanlar: Şamdanlarda oluşan mum lekelerini temizlemek için bir süre buzdolabından bekletin ve sonra ılık suyun altına tutun.
Tencere ve tavalar: Teflon tavalar zamanla sararabilir, bunu önlemek için bir miktar çamaşır suyu damlatın. Bir süre hafifçe kaynattıktan sonra önce sıcak, sonra soğuk suyla iyice durulayın.
Döküm tencereler: Sabun beya bulaşık deterjanı ile sıcak suda elde yıkamalısınız. Zor artıklar için bir parça sıcak suyla doldurup 15-20 dk bekleyin ve elde yıkayın. Mutlaka bir bez ile kurulayın, ıslak bırakırsanız paslanabilir. Nemden uzak, seri bir yerde saklayın.
Uhu ve japon yapıştırıcılar: Yapıştırıcıları çıkartmak için önce kalın bir kağıt havluya veya pamuklu beze bir kaç damla aseton damlatın. Uygulamadan önce küçük bir bölgede Lekenin üzerine bastırın ve ovmadan tamponlayın. 1-2 dakika bekletin ve kür uçlu bir kesici ile gevşeyen lekeyi zeminden sökün.
Ütü bakımı: Ütünüzü tabandaki etiket lekesi için düşük ısıya getirin ve bir parça kurutma kağıdının üzerinde bastırarak gezdirin.
Devamını Oku…

14 Mart Deryalı Günler Kanaltürk

03:11 |
Derya Baykal'ın hazırlayıp sunduğu program, hangi kanalda yayınlanacak? Show Tv'de sürpriz bir şekilde yayınına son verilen "Deryalı Günler"in tekrar ekranlara dönüyor. Program bundan sonra Kanaltürk'te yayınlanacak.
Sabah gazetesinden Yüksel Aytuğ haberi köşesinde şu şekilde duyurdu:
"Okurlarımız günlerdir sorup duruyorlardı, 'Derya Baykal'ın Show'daki programına ne oldu? Başka bir kanalda yayınlanabilir mi?' diye... Gerçekten de Deryalı Günler, gündüz kuşağına kalite getiren, bilgi içeren, eli yüzü düzgün, sempatik programlardan biriydi. Bu nedenle bizim köşeden de hep övgü alıyordu. Ve programla ilgili müjdeli haberi duyurmak da bizlere nasip oldu. Evet hanımlar, hasretiniz bitiyor. 'Deryalı Günler' 14 Mart'tan itibaren hafta içi her gün 15.00 ile 18.00 arasında Kanaltürk'te olacak."
Devamını Oku…