Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın yaptığı Doktorum'a konuk olan Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit de program sırasında Reflüyü yatıştıran "Zencefilli Ispanak Sote"tarifini verdi.
Malzemeler:1 demet ıspanak, 1 yemek kaşığı yağ, 1 adet dolmalık biber, 1 su bardağı nohut (bekleme suyu atılmış), 3 adet soğan, 4 adet karanfil, 1 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı: 1 orta boy soğan soyulur, karanfiller üzerine batırılır. 1 su bardağı nohut üzerini örtecek kadar suyla, karanfil batırılmış soğanla haşlanır. Nohutlarımız yemeğe katılmak üzere hazırdır. Geri kalan 2 soğan küp küp doğranır, kırmızı dolmalık biber ince ince küpler halinde kesilir suda yumuşayana kadar pişer üzerine doğranmış ıspanaklar atılır. En son nohut ve kimyonda karıştırılır biraz da beraber piştikten sonra servise hazırdır.
NOT: Soğan soyulmuş olarak hazır edilirse yayında karanfilleri batırıp gaz giderici formül olarak gösterebiliriz. Bir sivri uçlu bıçak da masa da bulunursa iyi olur.
Devamını Oku…