Ver Fırına Senem Özkantar Ahududu kremalı pasta ve tuzlu kurabiye tarifleri
Enfes iki tarif misafirleriniz için kolay hazırlayabileceğiniz leziz sunumlar.
200 gr. tuzsuz tereyağı
200 gr. toz şeker
1 tutam tuz
1 adet vanilya çubuğu
4 adet yumurta 200 gr. un
200 gr. toz şeker
1 tutam tuz
1 adet vanilya çubuğu
4 adet yumurta 200 gr. un
Şeker şurubu için:
150 gr. su
150 gr. toz şeker
Tereyağı dolgulu krema için:
500 gr. tuzsuz tereyağı
250 gr. pudra şekeri
200 gr. krema
tuz
10 yemek k. ahududu reçeli
150 gr. toz şeker
Tereyağı dolgulu krema için:
500 gr. tuzsuz tereyağı
250 gr. pudra şekeri
200 gr. krema
tuz
10 yemek k. ahududu reçeli
Tuzlu kurabiye için:
200 gr. tereyağı
600 gr. un
2 gr. kabartma tozu
12 gr. tuz
25 gr. şeker
kekik veya haşhaş
pul biber
100 gr. ayçiçek yağı
100 gr. süt
600 gr. un
2 gr. kabartma tozu
12 gr. tuz
25 gr. şeker
kekik veya haşhaş
pul biber
100 gr. ayçiçek yağı
100 gr. süt
Hazırlanışı:
Tereyağı ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Üzerine yavaş yavaş yumurtaları ekleyin.
Ardından da diğer malzemeleri karıştırarak ekleyip en son da unu ekleyip fazla karıştırmadan kek kalıbında pişirin.
Ardından da diğer malzemeleri karıştırarak ekleyip en son da unu ekleyip fazla karıştırmadan kek kalıbında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder