8 Kasım 2010 Pazartesi

Pırasalı hamsili mısır ekmeği

Oktay Usta'dan harika bir tarif ... İşte pırasalı hamsili mısır ekmeği tarifi ...
Malzemeler: 3 su bardağı mısır unu- 3 su bardağı buğday unu- 1 yumurta- 1 kase yoğurt- 1 çay bardağı mısırözü yağı- 1 tatlı kaşığı karbonat- tuz- su.
İç harcı için: 300gr. hamsi- 2 pırasa.
Hazırlanışı: Yoğurt, mısırözü yağı, yumurtayı mısır ve buğday unu karbonat koyup karıştırın diğer malzemeleride koyup karıştırın yumuşacık olacak tahin gibi. Yağlanmış tepsiye hamurun yarısını yayın ve üzerine küçük küçük doğranmış pırasanın yapraklarını döşeyin hamsileri orta kemiği çıkmış olacak. Kalan hamurudu en üste düzgünce yayın ve ellerinizi hafif yağlayarak yaydırın. Önceden ısıttığınız fırında 170. derecede pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder