f Şubat 2012 - ELEMEĞİ,HOBİ,GÜNCEL BLOGU

Okay Usta Hindistan Cevizli Unsuz Tatlı Tarifi

12:08 |
Oktay Usta’dan Hindistan Cevizli Unsuz Tatlı tarifi Stv Yeşil Elma Programında verilmiştir.

Hindistan Cevizli Unsuz Tatlı

Malzemeler:

4 yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı hindistan cevizi
1 Su bardağı galeta unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz fındık

Şerbeti İçin:

1 Su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su

Kreması İçin:

4 Su bardağı süt
1 Su bardağı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı nişasta
6 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri İçin:

Fındık
Devamını Oku…

Survivor'a katılacak üçüncü ünlü kim oldu?

12:22 |

Mustafa Topaloğlu ve Alp Kırşan'dan sonra bir ünlü isim daha katıldı.



Mart


ayında Dominik Cumhuriyeti'nde çekimlerine başlanacak ve Show TV'de ekrana gelecek olan Survivor Ünlüler-Gönüllüler macerasına katılacak isimler belli olmaya başladı.

Daha önce isimleri açıklanan; Alp Kırşan ve Mustafa Topaloğlu'ndan sonra ünlüler ekibinin bir ismi daha kesinlik kazandı: Sibel Tüzün.

Tüzün yarışmaya katılması hakkında: "Acun'dan böyle bir teklif gelince çok mutlu oldum, heyeca

nlandım. Benim için çok farklı bir deneyim olacak, mutluyum. Bir ay gibi kısa bir zamanım var. Hemen hazırlıklara başladım, bir spor hocasıyla anlaşarak adaya gidene kadar kalan süreyi en iyi şekilde değerlendireceğim" şeklinde konuştu.
Devamını Oku…

Demet'in saç bakım sırrı

12:16 |
Sanat camiası ve hayranları onun saçlarını dilden düşürmüyor. İşte Demet Akalın'ın herkesten gizlediği o formül!

Demet Akalın'ın saçlarının güzelliği sanat camiasında ve hayranları arasında dillerden düşmüyor. Saçının kaynak olduğu iddialarını yalanlayan Akalın, herkesten gizlediği formülünü açıkladı.

Saçında sekiz farklı yağ olduğunu söyleyen ünlü popçu, saçlarını canlı ve parlak gösteren kayısı, biberiye, gül, susam, çam terebentin, ısırgan otu, sarmısak, yılan yağı karışımıyla yıkadığını söyledi.

HANGİ YAĞ NEYE İYİ GELİYOR?
ÇAM TEREBENTİN YAĞI: Saçı besliyor, dökülmesini ve kepek oluşumunu engelliyor. Dipleri kuvvetlendiriyor.
BİBERİYE: Saç dökülmesini önler.
KAYISI: Saçı gürleştiriyor.
YILAN YAĞI: Saç dökülmesini yavaşlatıyor ve kel bölgeyi tüylendiriyor.
GÜL YAĞI: Saçı besliyor, kepeği engelliyor.
ISIRGAN OTU: Saç dökülmesini engelliyor. Saçlara canlılık ve parlaklık kazandırıyor.
SUSAM YAĞI: En büyük sorunlardan saç kırılmasını engelliyor.
SARMISAK: Saç derisine doğru olan kan akışının canlanmasında faydalı oluyor.
HT MAGAZİN
Devamını Oku…

Prof.Dr.Osman Müftüoğlu Kansere davetiye çıkaran besinler nelerdir tanıyın

12:03 |

Kanserden korunmak söz konusu olduğunda aklınıza sadece “Kanserden korunmak için ne yiyip içmeliyim?” sorusuna yanıt aramak gelmesin! En az bu soru kadar önemli bir başka soru daha var ve bana sorarsanız o birincisinden daha önemli: “Kanserden korunmak için neleri yememeliyim?”.

Mesela, bazı besinlerde bulunabilen aflatoksin maddesi ciddi bir kanser tetikleyicisi. Aflatoksinin karaciğer kanserine yol açabileceği biliniyor ve bu toksin en çok da nemli ortamda saklanmış kırmızı pul biberde ile yer fıstığında bulunuyor. Ayrıca küflenmiş diğer kuruyemişlerin ve tahılların da bu yönden riskli olduğu biliniyor. Sosis, salam gibi et ürünlerindeki nitrit ve nitratlar da tehlikeli maddeler. Bunların öncelikle kalın bağırsak, kısmen de mide kanseriyle ilişkili olabileceği belirtiliyor. Çok sıcak yiyecek içeceklerin de sindirim sistemi açısından risk oluşturduğu kesinleşti. Ayrıca ölçüsüz miktarda tüketilen salamura yiyeceklerin sindirim sistemi, özellikle mide ve yemek borusu kanserlerine yakalanma ihtimalini arttırdıklarını belirtiyor. Aşırı şeker tüketimi, özellikle insülin direnci olanlarda riskli bir beslenme yaklaşımı. Çünkü, insülin direncini tetikleyerek çeşitli kanserlere, obezite aşamasına geldiğinde de karaciğer, meme ve kolon kanserlerine yol açabiliyor. Barbekü edilmiş etlerin ve benzer şekilde karamelize olmuş ya da yanmış yiyeceklerin de kanserojen olduğu unutulmamalı. Hazır yiyeceklerde bulunan trans yağ asitlerinin de kanser oluşturma bakımından riskli olabilecekleri daima hatırlanmalı. Yiyeceklere bulaşan kimyasal maddeler de tehlikeli olabiliyor. Bu nedenle de özellikle meyve ve sebzelerin yıkanmadan, üzerindeki kimyasallar (tarım ilaç artıkları) temizlenmeden yenmemesi gerekiyor. Hormon eklendiğinden kuşku duyulan besinler tüketilirken de aynı dikkat gösterilmeli ve bu yiyeceklerden (hormonlu etler, hormonlu sebzeler) uzak durulmalı.

NE YAPMALI?

Kısacası kanserden korunmak istiyorsanız, beslenme listelerinizi dikkatli yapın ve o listede şunlara asla yer vermeyin:

1.Aşırı alkol
2.Tatlandırıcılar ve tatlandırıcı eklenmiş yiyecek, içecekler (diyet içecekler dahil)
3.Füme, salamura besinler
4.Aşırı tuzlu ve şekerli yiyecek, içecekler
5.Yanmış, kömürleşmiş kırmızı et
6.Kızarmış, yanmış, karamelize olmuş her türlü besin ( Kızarmış-yanmış ekmek veya tost dahil)
7.Trans yağları içeren cipsler, kızartmalar, fırın işi unlu ürünler
8.Küflü, nemli pul biber
9.Küflenmiş kuruyemişler ve patates
10.Nitrozamin içerikleri nedeniyle sosis ve salamlar

ANTİ-KANSER REÇETE

•Domates
•Soğan, sarımsak
•Yeşil çay
•Yeşil sebzeler (ıspanak, marul, tere, roka)
•Lahana, karnabahar, turp
•Çilek, böğürtlen, yabanmersini
•Enginar
•Fasulye, nohut, bezelye ve mercimek
•Kırmızı üzüm
•Zeytinyağı (natürel, sızma)
•Nar
•Zencefil
•Tarçın
•Elma
PROF. DR. OSMAN MÜFTÜOĞLU
Devamını Oku…

10 diyet hatası

11:50 |
Ne tek tip beslenerek, ne de çok fazla spor yaparak kilolarınızdan kurtulabilirsiniz!

Diyetisyen Yasemin Sancak, kilo vermenizi engelleyen 10 diyet hatasını şöyle sıraladı...

1) "Az yersem, kahvaltımı geç yapıp öğün atlarsam kilo verebilirim"
Ara öğün atladığınızda kan şekeri dengeniz olumsuz etkilenebilir. Bunu alışkanlık haline getirdiğinizde, hem sonraki öğünde daha fazla besin tüketirsiniz, hem de uzun süre herhangi bir besin tüketilmediği için, vücut sinyaller yollayıp kendini korumaya alır ve bir sonraki öğünü depolama eğilimi gösterir. Ayrıca, çok akıllı bir mekanizma olan metabolizma da koruma içgüdüsüyle yavaşlar ve yemediğiniz zaman yakmamaya başlarsınız. Bu durumun devamında kan şekeri dengesizlikleri ileri boyutlara taşınabilir.

2) "Bazı besinleri hayatımdan çıkarmak zorundayım"
Beslenme sosyal bir ihtiyaç olduğu için, herhangi bir sağlık sorunu olmadığı sürece (Diyabet, alerji, hipertansiyon vb.) besinlere yasak koymak mutsuzluk yaratır. Bu nedenle, sınırlı tüketmemiz gereken besinlerin bilincinde ama yasakların yer almadığı bir beslenme sistemi kullanılmalı ve vücutta denge sağlanmalıdır. En önemlisi de diyet yapan insan cezalı değildir. Tüm besinler yenebilir. Patates, havuç, mısır, bezelye, muz, incir, üzüm, kavun, karpuz, sütlü tatlılar, hatta çikolata bile, zorunluluk nedeniyle yasaklamak gerekmiyorsa; miktar, sıklık ve gerekiyorsa yanında dengeleyici unsur eklenerek yenebilir.

3) "Bir haftada 4-5 kilo vermeliyim"
Kilo kaybı hızının haftada, vücut ağırlığına göre orantılı olarak ortalama yarım ile bir buçuk kilo arasında olması önerilir. Bu değerlerin üzerinde kayıp olması durumunda ilk sorgulanacak madde, kilonun hangi kütleden olduğudur. Bir haftada büyük miktarlar verilebilir, fakat bu sağlıklı olmaz.

4) "Tek tip beslenerek hızla kilo verebilirim"
Lahana çorbası, keten tohumu, meyve diyetleri, limon suyu vb. tek tip, şok diyetler veya bir besinin mucizevi hale getirilmesi yanlış uygulamalardır. Yeterli ve dengeli beslenmeyi bir "puzzle"a benzetirsek, tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli oranlarda almamız gerekir. Herhangi bir besinin faydası da ancak bu puzzle içinde minik parçalar değerindedir. Yine tek tip beslenmede de hızlı kilo verilir ve su-kas kaybı yaşanır.

5) "Vücudumdaki su ve kas beni şişman gösteriyor"
Vücudumuzun büyük bir bölümünü oluşturan, "su kütlesi" hemen geri gelip artabilir. Kas kaybı durumunda ise maalesef, yüzde çökme oluşur. Vücudun çalışan işçileri olan kas kütlesi azaldığı için metabolizma yavaşlar. Hatalı diyet nedeniyle, maalesef kişi kilo alma adayı haline gelir. Egzersiz miktarı ve şiddeti fazla olduğunda kas kütlesi artarak kilo fazla görünebilir, oysa yağ kütlesi azaldığı için bu olumsuz bir durum değildir..

6) "Karbonhidratlarla proteini ayrımalıyım"
Bilimsel anlamda baktığınızda, yeterli ve dengeli beslenme, tüm öğünlerde bütün besin gruplarından yeterli ve dengeli miktarda almaktır. Yani mümkün olan tüm öğünlerde, karbonhidrat, protein, yağ, vitaminlar, mineraller, posa ve su gibi temel öğeler alınmalıdır.

7) "Diyetimi zayıflama ilacı ile desteklemeliyim"
Diyet sırasında kilo verme amacıyla alınan bitkisel veya kimyasal ilaçlar mutlaka uzman doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Bireylerin bilinçsiz bir şekilde doktor onayı ve önerisi olmadan ilaç kullanımı çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Yanlış kullanım, vücutta kalıcı hasarlara, beyin fonksiyonlarında zayıflamaya, kalıcı tiroit hasarlarına, malnütrisyona yani kötü beslenmeye ve sonunda kalp, tansiyon, diyabet ve hatta kanser gibi ciddi hastalıklara neden olabilir.

8) "Bitki çayları faydalı, sınırsız içebilirim!"
Bitki çaylarının mucize gibi görülüp sınırsız tüketilmesi oldukça yanlıştır. Bazı türlerin aşırı tüketimi vücutta kalsiyum atımına ve kemik erimesine, bazı türler kalıcı bağırsak problemlerine neden olabilir. Örneğin çok iyi bir antioksidan olan ve metabolizmayı hızlandıran yeşil çayı önerirken bile bazı noktalara dikkat edilmelidir. Örneğin, hipertansiyonu olanlar, kalp aritmisi yani ritim bozukluğu olanlar, hipertroidi olanlar yeşil çay tüketirken dikkatli olmalıdırlar.

9) "Çok spor yaparsam zayıflarım"
Yapılan egzersizin türü ve şiddeti kilo vermeye ve yağ yakmaya uygun planlanmalı ama aşırı olmamalıdır. Kilo kontrolünün sağlanabilmesi için mutlaka kas kaybı yaşatmayacak bir diyet ve yeterli egzersiz planlanmalı, aşırı egzersiz yapılmamalıdır.

10) "Zaten diyet gibi besleniyorum"
Vücut analizine göre planlanmış farklılıklar gereklidir.
• Endokrinolog tarafından değerlendirilen biyokimyasal bulgularınız,
• Formülle hesaplanan değil; oksijen tüketiminizle ölçülen, metabolizma hızınız,
• Oldukça detaylı vücut analiziniz,
• Besin tüketim kaydınız,
• Yaşam şekli ve beğenileri göz önüne alınarak, diyetisyen tarafından hazırlanan, sağlıklı ve kalıcı incelme programı kullanılmalıdır.
• Ayrıca, davranış değişikliği sağlamak için psikolog/psikiyatrist desteği alınmalıdır.
• Bilimselliğin ışığında mucize olmadığına inanmak en önemli adımdır. "Yaşam kalitesini artırmak" ve "gerçekten kalıcı zayıflama sağlamak" için, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz, yaşam şekli haline getirilmeli ve mutlaka davranış değişikliği sağlanmalıdır.
Devamını Oku…

Oktay Usta Lor Peynirli Tiramisu Tarifi

11:38 |

Okay Usta’dan Lor Peynirli Tiramisu tarifi Stv Yeşil Elma Programında verilmiştir.

Malzemeler:
Keki İçin:
3 yumurta,1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı su

Kreması İçin:
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
250 gr. tuzsuz lor peyniri
1 su bardağı toz şeker

Islatmak İçin:
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı granül kahve
1 su bardağı sıcak su

Üzeri İçin:
Kakao
Devamını Oku…

İşte Uyku Kaçıran Çarşaf Rengi

11:29 |
Mehmet Öz, kaliteli bir uyku için tercih edilmesi gereken çarşaf renklerini açıkladı.

Bir çok insanın geceleri uyuyamamasının yatağınızda dönüp durmanızın gündüzleri de uykusuzluktan kıpkırmızı gözlerle gezmesinin sebebi yatak çarşaflarınızın rengi olabilir.

Doktor Mehmet Öz, çarşaf renklerinin uyku kalitesine doğrudan etki ettiğini açıklıyor.

Doktor Mehmet Öz'ün yaptığı çalışmalarına ve tespitlerine göre bazı renkler uyku kalitesini düşürürken bazı renkler de melatonin hormonu üretimine yardımcı olarakj uyumayı kolaylaştırıyor.

İşte, kaliteli bir uyku için en iyi renk rehberi…

Her zaman söylenenin aksine eğer beyaz çarşafların üzerinde uyuyorsanız, uykunuzu sabotaj ediyor olabilirsiniz.

Beyaz renk ışığı yansıtarak, uyku düzeninden sorumlu olan melatonin hormonu üretimini engeller.

Hangi Renkleri Tercih Etmeli?

Turuncu, sarı, kırmızı ve siyah çarşafları tercih edin.

Hangi Renklerden Kaçınılmalı?

Mavi, yeşil ve beyaz renk çarşaf kullanmayın.
Devamını Oku…

Bu Besinler Konsantrasyonu Arttırıyor

11:21 |
Dr. Mehmet Öz, konsantrasyon bozukluğuna karşı yardımcı besinleri açıklıyor.

Evde veya işte, nerede odaklanmaya ihtiyacınız olursa olsun bu basit çözümler, konsantrasyonunuzu doğal yoldan artıracak.

İşte konsantrasyon arttırıcı çözümler...

Doyurucu Bir Kahvaltı

Yumurta, Kepekli Kahvaltılık Gevrek ve Kahve

Güne iyi başlamak hem uzun hem kısa dikkat süresini artırabilir. Yumurtada, beynin yeni nöronlar üretmesine yardımcı ve çok gerekli bir vitamin olan kolin bulunur. Kepek, beyin fonksiyonlarına yardımcı ve dürtüsel davranışları azaltarak mantıklı davranışları artırdığı kanıtlanmış olan çinko bakımından zengindir. Kahve ise, antioksidan deposudur ve doğru zamanda tüketildiğinde beynin bilgi işleme kabiliyetini artırabilir.

Ginseng

Bu konsantrasyon artırıcı madde binlerce yıldır kullanılmaktadır. Beynin bazı nöral kimyasallarını geliştirerek konsantrasyonu artırır. Ginsengin çok az yan etkisi vardır. Günde iki kere 100 mg doz kullanılabilir.

Ses Geçirmez Kulaklıklar

Bu aletler büyük fark yaratabilir. Ses geçirmeyen kulaklıklar etraftaki dikkat dağıtan sesleri azaltır. Dikkat dağıtan çevresel faktörleri azaltarak daha kolay ve hızlı odaklanabilirsiniz.
Devamını Oku…

Dr.Feridun Kunak’tan saç dökülmeleri için lapa

11:08 |
Dr.Feridun Kunak’tan Saç Dökülmeleri için lapa 07.01.2012 tarihli Dr.Feridun Kunak Show Programında verilmiştir.

Malzemeler:
1 Su bardağı kepek
1 Adet yumurta sarısı
1 Tatlı ksşığı ozon yağı
1 Tatlı kaşığı argan yağı
1 Adet soğanın suyu

Hazırlanışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp ve başa uygulanır.
Devamını Oku…

Dr.Ayça Kaya Zayıflatan Kalsiyum Diyeti Tarifi

11:04 |
Dr.Ayça Kaya Zayıflatan Kalsiyum Diyeti Kanal D Doktorum Programınde verilmiştir 06.02.2012

Kahvaltı
1 bardak süt
4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 armut

Öğle :
1 dilim Ekmek
6 yemek kaşığı etsiz ıspanak yemeği
1 kase yoğurt

Ara Öğün :
1 fincan sütlü kahve
yarım paklet diyet büsküvi
1 kivi

Akşam :
1 kase çorba
4 yemek kaşığı ıspanak salata
1 kase yoğurt
Devamını Oku…