Kış günlerinin en sıcak en şifa veren içeceği.Her derde deva KAYNAR.6 Çeşit baharatdan oluşan bu içecek soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.
Çukurova yöresi ve çevresinde bilinen halk tarafından sevilen ve evlere gelen misafirlere ikram edilen bir bitkisel çay.Birçok faydasının olduğu söylenen bu çay özellikle lohusalı kadınlara ikram edilen ve tüketilmesi önerilen bir çay çünkü bu bitkisel çay anne sütünüde artırıyor.Bebeğe rahatlık veriyor ve iyi bir uyku sağlıyor.Gaz problemi ortadan kaldırıyor bebekde ve annede rahatlığı sağlıyor.Herkes rahatlıkla içebilir.
Malzemeler:
*Tarçın (çubuk tarçın olacak)
*Yenibahar
*Karanfil
*Zencefil
*Havlıcan
*Kızamık şekeri
*ağız tadınıza göre şeker
Hazırlanışı:
Bu 5 baharatıda kök halinde almanız gerekiyor. temiz bir tülbentin içine 4-5 çubuk tarçın, 1 avuç kadar yenibahar ve karanfil, 2-3 kök zencefil ve 2 -3 kök havlucan koyup güzelce paketleyin ağzını bağlayın bir iple.. Yaklaşık 4-5 kiloluk tencereye isterseniz 1 kilo şekerle de yapabilirsiniz.(Kızamık şekerini ise renk ve tat vermek için koyuyoruz 100 ila 200 Gr) Tencerenize ağzına kadar su doldurun ve baharat bohçasını koyarak yaklasık 2-3 saat rengi iyice koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatın ve sonra kavanozlara koyup buzdolabında saklayabilirsiniz. Kaynarı fincanın içine koyun,üzerine istediğiniz kadar ya da 2-3 tatlı kaşığı ceviz ve biraz toz tarçın serpin ve sıcak için. Daha sonra kaynarınız soğudu ne yapacaksınız ? bu seferde ikram ederken gerektiği kadarını cezvede iyice kaynatıp 2 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz ile fincanlarda servis yapın…
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder