Misafirlerinize kolayca, zahmetsizce hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif.
Malzemeler: 3 adet elma- 1 paket bisküvi- 1 su bardağı ceviz içi- 1 çorba kaşığı süt.
Sosu için: 1 su bardağı şeker- 1 çorba kaşığı un- 3 çorba kaşığı kakao- 1 çorba kaşığı nişasta- 2 yumurta sarısı- 1 paket vanilya- 1 şişe süt- 3 çorba kaşığı margarin- Üzeri için fındık.
Hazırlanışı: Elmaları rendeleyin sade bisküvi,1 çorba kaşığı süt ve dövülmüş ceviz içini karıştırıp hamur haline getirin.Bu hamurlardan küçük toplar yapın. Sos hazırlamak için sütü, şekeri, kakoyu, nişastayı, unu, vanilyayı ve margarini 1 kap içinde karıştırarak ocakta sos kıvamına gelene dek pişirin. Sosu profiterollerin üzerine döküp,dövülmüş fındık serpin. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder