Kırmızı et severler için ızgaranın özel bir yeri vardır. Yumuşacık, iyi pişmiş ızgara yemek istiyorsanız terbiyeli ızgara et tarifimize göz atın.
Malzemeler: 500 gram dana eti- 2 adet orta boy kuru soğan- 1 su bardağı süt- Yarım su bardağı zeytinyağı-Damak tadınıza göre tuz ve kekik
Hazırlanışı: Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin. Derin bir kapta soğan rendesi, süt ve zeytinyağını karıştırın. Dana etini orta incelikte şeritler halinde doğrayın. Zeytinyağlı karışıma etleri ilave edin. Buzdolabında 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Dumansız ızgara ya da mangalda etlerin iki tarafını pişirin. Pişmeden iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin.
Püf Noktası: Etlerinizi mangalda pişiriyorsanız; ızgaraya yapışmaması için kuru soğanı ortadan ikiye bölün. Mangalın ızgarasını soğanla ovun. Bu sayede etleriniz ızgaraya yapışmayacaktır.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder