
Güveçte yemek bir başka olur..
Malzemeler: 1/2 kg. kuşbaşı koyun eti- 2 orta boy soğan- 2 orta boy patlıcan- 2 orta boy domates- 1 baş sarımsak- 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin- 4 dolmalık biber- 1/2 çay bardağı sıvı yağ- tuz- karabiber- 1 tatlı kaşığı kimyon.
Hazırlanışı: Güveç tencereye sıvı yağı alıp etleri ekleyelim. Etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Bu arada soğanları piyaz doğrayalım. Sarımsakları soyalım. Patlıcanları alaca soyup iri kuşbaşı doğrayalım. Domatesleri iri kuşbaşı doğrayalım. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp iri doğrayalım. Hepsini bir kapta birleştirip tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
Etlerin üzerine sebzeleri yayalım. Fındık büyüklüğünde tereyağını, sebzelerin üzerine ekleyelim. Tencereye 1/2 çay bardağı su boşaltıp ağzını alüminyum folyo ile sıkıca kapatıp kapağını örtelim. Çok ağır ateşte ve karıştırmadan etleri ve sebzeleri yumuşayana dek pişirelim. (45 dakika sonra folyonun kenarını kaldırıp etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.) Kebabı ateşten alıp ılıtalım. Tencereyi ters çevirerek, etler üstte kalacak şekilde servis tabağına çıkarıp servis yapalım.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder