
Oktay Usta erzurum yöresine ait meşhur demir tatlısı tarifi verdi. Bu tatlının en büyük özelliği yani püf noktası ise demir ve yağın aynı anda ısınmasıdır.Yani yağı kızartma kabına koyup ısıtmaya başlarken demride yağın içine koyunuz.
Malzemeler: 4 yumurta- 1 su bardağı yoğurt- 1 paket kabartma tozu- 1 su bardağı un
Şerbeti için: 3 su bardağı şeker- 3 su bardağı su- 1 dilim limon
Üzeri için: Ceviz veya fındık
Hazırlanışı: Yumurtayı, yoğurdu diğer malzemeleri de ekleyin ve birlikte karıştırın. Hamur yoğurulduktan sonra bekletilmez hemen kızartılır. Beklerse yumuşar.Hamura demiri bastırın ve kaldırın. Demir kızgın olduğu için kendi şekline göre hamur alacaktır.
Comments[ 1 ]
Benim çocukluğum Balıkesir de geçti 1948 de doğduğuma göre eski bir tatlıdır o yörede çok bilinir. Fakat demirin bulunması herhalde mümkün olmayabilir.
Yorum Gönder