Birçok yol deniyorsunuz ama bir türlü kilo veremiyormusunuz. Peki bunun nedeni nedir?
Bağırsak florasının çeşitli nedenlerle bozulması. Bunu dengelemenin en iyi yolu probiyotik ürünler kullanılması.
Düzensiz uyku ile obezite arasında bir ilişki olduğunu söyleyen araştırmacılar gecede 4 saatten az uyuyanlar 7 ile 9 saat uyuyanlara göre kilo alımında daha yüksek bir risk altında olduklarını vurguluyor.
Tek tip besinle beslenmek, dengesiz ve düzensiz öğünler vücutta gereksiz yağ ve kalori depolanmasına neden oluyor.
Stresin kontrol altına alınamaması vücutta salgılanan kortizol hormonunun artmasına neden oluyor. Böylece iştah açılıyor ve bizi yemeye yönlendiriyor.
Genelleyemesek de, bazı ilaçların kullanımı (depresyon gidericiler, hormon ilaçları, kortizon vs) bazı kişilerde kilo artışı ve şişmanlık sorununda tetikleyici rol oynuyor. Bu ilaçların kullanımının kan şekerinde düşmeye (hipoglisemi) ve insülin seviyelerinde kilo arttırıcı düzeyde artmaya (hiperinsülinemi) yol açtıkları araştırmalarla ortaya konmuş
Gün boyu yeterli besin tüketmeyen, stresli ve yoğun çalışanlar azalan enerjiyi yükseltmek için tüketilen gece yemeleri, aşırı kalori alımına neden olarak vücudun yağlanmasına sebep oluyor.
Su yerine içilen çay, kahve, gazlı içecekle vücudun sıvı ihtiyacını gidermeye çalışmak, zayıflamamızı engelleyen sebeplerin en önemlilerinden biri.
Gün içinde hareketsiz kalmak, 7-8 saatten fazla uyumak, , kısa mesafeler için taşıt kullanma gibi etkiler kilo vermek adına yapıla yanlışlar arasında.
Gen araştırmaları şişmanlıkla ilgili araştırmalarda bazı genlerin sorumlu olduğunu söylüyor. Yani şişmanlamada genetik faktörlerde önemli.
Çoğu insan bilmese de vücuda kalsiyum alınımı ile şişmanlık arasında bir ilişki var. Araştırmalar kalsiyum açısından zengin olan yiyeceklerle beslenenlerin vücut kitle endekslerinin daha düşük oldugunu gösteriyor.
Tiroit yetmezliği metabolizmayı yavaşlatır ve önceki kilonuza oranla daha çok kilo almanıza neden olur. Bu nedenle tiroit bezi yetmezliği tedavi edilmeden kilo vermek oldukça zordur.
Kadınlarda süt salgılanmasını sağlayan prolaktin hormonun fazla salgılanması da kilo almaya yol açan başka bir bozukluk.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder