Seda Kement’in sunduğu Soframız’da 25.04.2013 Perşembe günü Bursa mutfağından örnekler verilecek. Programda Bursa İli Nurcan hanımın mutfağından Köfteli Buğday Çorbası, Patlıcan Sıralama, Yoğurtlu Kol Lantısı ve Lokum Tatlısı tarifleri verilecek.
Köfteli Buğday Çorbası
Malzemeler:
1 su b. buğday
150 gr. kıyma
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek k. un
1 çay b. sıvı yağ
1 adet soğan
Patlıcan Sıralama
Malzemeler:
yarım kg. patlıcan
1 kg. patlıcan
1 adet soğan
5 adet domates
1 çay b. sıvıyağ
tuz
karabiber
kekik
Lokum Tatlısı
Malzemeler:
1 pk. margarin
1 su b. un
1 su b. şeker
1 lt. süt
1 su b. hindistan cevizi
1 su b. ceviz
Yoğurtlu Kol Lantısı
Hamuru için:
1 kg. un
alabildiğince su
tuz
Sosu için:
yarım kg. yoğurt
4 diş sarımsak
2 yemek k. tereyağı
pul biber
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder