Yemekteyiz programının kıbrıs yarışmacılarının baş peyniri hellim peyniriydi. Sizde az malzemeyle nefis bir yemek yapmak istiyorsanız, hellim peynirli ızgara patlıcanı mutlaka denemelisiniz. Dakikalar içinde sofranızda olacak sağlıklı ve leziz bir yemek.
Malzemeler: 1 adet patlıcan- 1 yemek kaşığı sıvıyağ- 100 gram hellim peyniri- Tuz.
Hazırlanışı:Patlıcanların kabuklarını soymadan halka şeklinde doğrayın. Mutfak fırçasını sıvıyağa batırıp patlıcanların her iki tarafını yağlayın. Fırının ızgara teline yağlanmış patlıcanları dizin.
En yüksek sıcaklıkta patlıcanların iki tarafını da çevirerek pişirin. Hellim peyniri dilimleyin. Izgara teline peynirleri dizin. Orta dereceli sıcaklıkta 5 dakika yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına patlıcan ve peyniri üst üste dizin. Tuzunu serpin.
Sıcak olarak servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder