
Nefis bir et yemeği....
Malzemeler: 4 adet kuzu inciği- 12 adet arpacık soğan- 1 çay kaşığı taze karabiber- 1 yemek kaşığı domates salçası- 12-15 adet kuru erik- 1 tatlı kaşığı tuz- 2 yemek kaşığı tereyağı- 10 dal taze kekik- su.
Hazırlanışı: Öncelikle kuzu inciklerini yağlarından ince bir bıçak ucu ile dikkatlice arındırınız.
Tavanın içerisine 2 yemek kaşığı tereyağını koyup, erittiğiniz ve içerisine kuzu inciklerini atıp her tarafı renk alıncaya kadar kızartınız. Dışları kızarmış bir görüntü alan inciklerin içerisine 12 adet arpacık soğanı atıp, kavurmaya devam ediniz, yaklaşık 5 dakika kadar kavurduktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı salçayı, 10 dal taze kekiği, 15 adet kuru eriği atıp, üzerine 1 çay bardağı taze karabiberi ilave ediniz.
Birkaç dakika daha kavurduktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı tuz atıp, inciklerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edip, kaynamaya bırakınız.
Erikli kuzu inciği yaklaşık 45-50 dakika orta ateşte kaynatarak pişiriniz. Etlere bir çatal ile dokunun, kemiğinden ayrılıp lime lime oluyorsa pişmiş demektir. Eğer pişme tamamlanmadıysa süreyi uzatabilirsiniz ve suyu azalırsa bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder