
Nefis bir pilav tarifi...
Malzemeler: 1 su bardağı arpa şehriye, 1 su bardağı pirinç, 1 su bardağı bulgur, 1 adet pırasa, 1 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı biber, 1 adet soğan, 2 adet domates, 1 çorba kaşığı tereyağ, 1 kahve fincanı sıvı yağ, 3,5 su bardağı su ve et suyu karışımı, 1 adet defne yaprağı, 1 demet ısırgan, 1 demet kuzu kulağı, tuz ve karabiber.
Hazırlanışı: Bir tencereye tereyağ ve sıvıyağ koyup şehriyeleri 5 dakika kavurun. Yıkanmış pirinç ve bulguru da ilave edip, hepsini birden kısık ateşte 5 dakika daha çevirin. İnce kıyılmış pırasayı, domatesi, yeşil ve kırmızı biberi de ekleyip, bir iki kere daha kavurun. 3,5 bardak su-etsuyu karışımınıda ilave edin.
Kaynayınca içine yeşillikleri atıp kısık ateşte 20 dakika pişirin. Piştikten sonra pilavı servis tabağına alın, ince kıydığınız maydanozu ve toz karabiberi serpip, servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder