Sofranızda çıtır çıtır börek istiyorsanız. İşte sizlere biberli üçgen börek tarifi...
Malzemeler: 4 su bardağı un, 20 gr yaş maya, 2 su bardağı ılık su, Yarım çay kaşığı tuz. İç malzeme: 2 dolmalık kırmızıbiber, 2 dolmalık yeşilbiber, 2 dolmalık sarı biber, 150 gr mozzarella peyniri, 1 soğan, 1.5 çorba kaşığı zeytinyağı, Yarım çay kaşığı karabiber.
Üzeri için: 1 yumurta sarısı.
Hazırlanışı: Hamur için, 2 çorba kaşığı ılık suda mayayı eritin. Tuz ekleyip karıştırın. Unu eleyip karışıma ilave edin. Ilık suyu ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamura top şekli verip üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 6-8 saat dinlendirin. Biberleri temizleyip ince şeritler şeklinde kesin. Soğanın kabuklarını soyup kıyın. Sıvıyağı tavaya alıp ısıtın. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Renkli biberleri ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Mozzarella peynirini dilimleyin. Hamuru unlanmış bir zemine alıp 1 cm kalınlığında açın. Eşit büyüklükte karelere kesip biberli karışımı paylaştırın. Üzerine dilimlenmiş mozzarella peyniri yerleştirin. Her karenin uçlarını suyla ıslatın ve bir köşeden diğerine doğru kıvırarak üçgen şekli verin. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder