Karamelli tatları seviyorsanız hem görüntüsü hem de lezzetiyle kalbinizi çalacak karamelli puding tarifini denemelisiniz!
Karamelli PudingMalzemeler: 1 su bardağı toz şeker- 1 su bardağı süt kreması- 2 adet yumurta- 3 su bardağı süt- 2 yemek kaşığı su- 1 paket vanilya3 yemek kaşığı mısır nişastası.
Hazırlanışı: Derin bir tencereye; şeker ve suyu alıp karıştırın. Orta dereceli ateşte şeker eriyip kaynayana kadar sürekli karıştırın. Ocağın ateşini en düşük dereceye getirip süt kremasını tencereye ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar sürekli karıştırın. Kâsede; yarım bardak süt ve nişastayı iyice karıştırın. Ayrı bir kâsede; yumurta ve vanilyayı iyice çırpın. Sırasıyla; 2,5 su bardağı süt, nişastalı ve yumurtalı karışımı tencereye ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Pişen pudingi ocaktan indirip hafif ılınması için bekletin. Silikon kek kalıbını hafif suyla ıslatıp pudingi içine dökün. Puding oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabında en az 3 saat bekletin. Kek kalıbını ters çevirip dikkatlice muhallebiyi çıkarın.
Dilimleyerek servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder