12 Ocak yemekteyiz Elif Korkmazel'in yaptığı Antalya - Alanya yöresine ait olan yörüklü çorba tarifi.
Malzemeler ve hazırlanışı: Normal kıvamda mayalı bir hamur yoğurun (yumuşak) biraz doğranmış siyah zeytin koyun zeytinyağla birlikte yorulan hamura birazda tuz katın. Kıvamı yavaş yavaş kendini salıyorsa bol sızma zaytinyağı kullanılıyor, Bol miktarda biberiye ve kuru domayes ilave ediliyor ve hamur iyice yoğrulduktan sonra normal fırın tepsisini yağlayın ve hamuru iyice yaydırın kalın olmayacaK. Tepsinin üzerini streçla kaplayın ve myalanmaya bırakın.(şekildeki gibi ayrıca üzerine birkaç delik açın havada alarak mayalansın ) 25 dakika kadar ayalanacak. Fırındada 35-40 dakika kadar pişirilecek.
Fırına atmadan önce çok az ekmeklerin üzerine zeytinyağ sürdürün...
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder