Malzemeler:
Alt katman icin:
1 paket etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı suMuhallebi icin:
3 türk kahvesi fincanı un
4 türk kahve fincanı şeker
1 kilo süt
vanilya
damla sakızıÜzeri icin:
Krem şanti Yapılışı:
Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.
Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır.
Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
Un,Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır.
Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.
Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.Afiyet olsun.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder