BEZE:
Malzemeler:
3 yumurta akı3 çay bardağı şeker1 fiske tuz
Yapılışı: Derin bir çelik tenereye yumurtanın sarılarını karıştırmadan beyazlarını koyuyoruz ,şekerimizi ekleyip bir çimdik tuz atıp ve ocağın altını yakıyoruz çok kısık ateşte mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde kar gibi olana kadar çırpıyoruz yaklaşık 12 dakika sürüyorKaşığı kaldırdığımızda dökülmüyorsa olmuş demektir .Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema sıkacağıyla sıkıp 100-110 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz .
NOT: soğuk fırına koyup piştikten sonra soğuyana kadar fırından çıkartmıyoruz.
afiyet olsun .
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder