Üzeri çikolata sosuyla kaplanmış, içinde erimiş çikolata ve cevizle lezzeti artırılmış kek tarifi.
Malzemeler: 2 adet yumurta- 1 su bardağı toz şeker- 2 yemek kaşığı yoğurt- 150 gram tereyağı- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi- 1 paket sütlü çikolata (80 gram)- 1,5 su bardağı un- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için: Hazır çikolata sosu.
Hazırlanışı: Çikolata ve tereyağını küçük bir tavaya alın.Kısık ateşte arada bir karıştırarak eritin.Tavayı ocaktan indirip ılınması için bekletin.Derin bir kaba toz şeker ve yumurtayı alın.Mikserle yüksek devirde 5 dakika çırpın.Yoğurdu ilave edip 2 dakika daha çırpmaya devam edin.Tereyağlı ve yoğurtlu karışımı ekleyip 5 dakika daha çırpın.Un ve kabartma tozunu karışıma ilave edip kaşıkla birkaç kez karıştırın.Ceviz içini ekleyip kaşıkla karıştırmaya devam edin.Fırın tepsisini, kek kalıbını ya da top kek kalıbını yağlayın.Karışımı keki pişireceğiniz kabın içine dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için bekletin.Dilimleyip servis tabağına alın.
Üzerine çikolata sosu döküp servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder