Tek lokmada damağınızı tatlandıracak kremalı tartı beş çaylarınız ve akşam yemeği sonrası için hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
Tart Hamuru için: 1,5 su bardağı un- Yarım su bardağı pudra şekeri- Yarım paket margarin- 1 adet yumurta sarısı.
Kreması için: 2 su bardağı sıcak süt- 6 adet yumurta sarısı- Yarım su bardağı toz şeker- Yarım çay bardağı mısır nişastası- 1 paket vanilya- 1 yemek kaşığı tereyağı.
Hazırlanışı: Yoğurma kabına tart hamuru için gerekli malzemeleri alın. Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp yumuşaması için 5 dakika bekletin. Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişen tartları fırından çıkarıp ılınması için bekletin. Kremasını hazırlamak için orta boy tencerede mısır nişastası, şeker ve yumurta sarılarını iyice karıştırın. Karışıma yavaş yavaş sıcak sütü ilave edip mikserle çırpın. Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kremayı ocaktan indirmeden 2 dakika önce vanilya ve tereyağını ilave edip karıştırın. Kremayı ocaktan indirip soğuması için bekletin. Soğuyan kremayı tartlara pay edin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder