Demet Kutluay için de ramazan ayı çok özel. İşte Demet Kutluay’dan güllaç tarifi:
Malzemeler: 1 paket güllaç- 3 litre süt 750 gr. toz şeker- birkaç damla gül suyu (arzuya göre) 250 gr. çekilmiş ceviz.
Hazırlanışı: Önce süt kaynatılıp şekerini aktarıyoruz. Karıştırıp şeker eridikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. Biraz ılıdıktan sonra güllaç yapraklarını birer birer sıcak süte batırıp tepsiye diziyoruz. Paketin yarısını tepsinin tabanına dizdikten sonra cevizi eşit bir şekilde dağıtıyoruz. Sonra kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde süte batırarak tepsiye alıyoruz. Süslemesini ise mevsimine göre nar, hurma, kivi ya da şekerleme ile yapıyoruz.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder