Nefis bayram da misafirlerinizi ikram edebileceğiniz harika bir tatlı Fındıklı gül tatlısı...
Malzemeler: 2 çorba kaşığı yoğurt- 2 yumurta- 2 çorba kaşığı irmik- 2 çorba kaşığı hindistan cevizi- 1 paker kabartma tozu- yarım çay bardağı sıvıyağ- yarım limon suyu- 5 yemek kaşığı dolu dolu ustasından un ölçüsü.
İç harcı için: 1 su bardağı fındık- 1 su bardağı fındık- 1 limon kabuğu rendesi- 1 çay kaşığı tarçın- 1 yumurta akı- 1 çorba kaşığı toz şeker.
Şerbeti için: 4 su bardağı toz şeker- 4 su bardağı su- 1 dilim limon.
Hazırlanışı: Susuz yerinden yoğurt 1 yumurta ve yağ üçlüsü karıştırma kabında çırpma teliyle çırpın. Üzerine kabuğunu iç harç için rendele ve yarım limonun suyunuda hamuruna sık. İç harcı için Fındıkların üzerine tarçın limon kabuğunuda rendele Hamurunun içine kabartma tozu. irmik ve hindistan cevizini ilave edip unuda koyup elle karıştırmaya başlayın. İyice yoğurduğunuz hamurları küçük ğarçalar halinde kesip hafif bastırın ortasına iç harcı koyup kenarlarından şekildeki gibi bıçakla hafif kestirip bükerek gül şeklini verin.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder