16 mayıs Gizem Soysaldı ile soframız bugün Kırklareli ilindeydi ve Kırklareli ilne ait nefis tarifler verildi. işte Höşmerim Nalan Hanım'ın Mutfağından...
Malzemeler:1 kg taze tuzsuz peynir8 adet yumurta sarısı250 gram irmik2,5 bardak toz şeker2 yemek kaşığı tereyağı.
Yapılışı:Büyük boy çelik tencereye 1 kg taze ve yağsız peynir koyularak ezilir. Ezilen peynirlere 8 adet yumurtanın sarısı eklenerek orta ocak ateşte karıştırılır. Çorba kıvamına gelen harç içindeki tane tane olduğu için blendırdan geçirilir. Ocak ateşi kısılarak yeniden kaynayana kadar pişirilir. Harcımız koyulaşana kadar içerisine irmik eklenerek karıştırılır. İrmikler pişirilerek kaynatılır. Ortalama yarım paket irmik eklenir. Ortalama 2,5-3 bardak şeker eklenerek devamlı karıştırılır. Kıvamı yumuşak hamur kıvamına gelecektir. İçerisine 2 kaşık tereyağı eklenerek harmanlanır. Ocak ateşi açılıp tüm malzemeler özdeşleşene kadar pişirilir. Kaynama başlayınca servis tabağına alınır. Arzuya göre üzerine dondurma ile de servis edilebilir. Tatlımızın yapılış süreci 20 dakika olup 6 kişilik servis edilebilir.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder