16 mayıs Gizem Soysaldı ile soframız bugün Kırklareli ilindeydi ve Kırklareli ilne ait nefis tarifler verildi. işte Taze Soğanlı Kuzu Yahnisi Nalan Hanım'ın Mutfağından...
Malzemeler:1 kg böbrek yatağından kuzu eti1 kg taze soğan1 yemek kaşığı salça1,5 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağı.
Yapılışı:1 kg böbrek yatağından kuzu eti büyük boy teflon tencereye yerleştirildikten sonra üzerine 2 kaşık tereyağı eklenerek orta ocak ateşe konulur. Sirkeli suda bekletilen taze nanelerin yaprakları tek tek kopartılır. 1 kg taze soğan baş kısımlarından temizlenerek yıkanır. Taze soğanlar iri iri doğrandıktan sonra ete eklenir. Soğanlar koyu yeşil rengini alıp et kavrulduktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir. İçerisine harcın hizası kadar kaynatılmış su eklenir. Etler yumuşayınca içerisine 1,5 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı kavrulmuş un eklenerek kısık ocak ateşte pişmeye bırakılır. Ortalama 2-3 dakika sonra içerisine 1 tabak doğranmış taze nane eklenerek ocaktan alınır. Yemeğimiz ortalama 6 kişilik servis edilebilir. Yapılış süresi 50 dakikayı bulmaktadır.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder