Gizem Soysaldı’nın sunduğu Soframız’da 21.09.2011 Çarşamba günü Amasya mutfağından örnekler verilecek. Gizem Soysaldı programda Amasya İli Yelgin Hanım'ın mutfağından Vişneli Ekmek, Kabak Kabuklu Pilav, Kaburgalı Bamya ve Fasulye Kaburgası tarifleri verilecek.
Kabak Kabuklu Pilav - Yelgin'in Mutfağı: Amasya
Malzemeler:100 gr. az yağlı dana kıyma 4 adet büyük boy kabak 2 kase pirinç 1 adet orta boy kuru soğan 1 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz 3 yemek kaşığı tereyağı Zeytinyağı
Yapılışı: Etli kısmından çok az olacak şekilde kabağın kabukları bütün olarak çıkartıldıktan sonra orta incelikte doğranır. (Yemeğimiz için özellikle büyük boy etli kabak tercih edilmelidir) Orta büyüklükte bir tencerede 3 yemek kaşığı tereyağıyla çok az zeytinyağı eritilir. Eritilen yağda ilk olarak kıyma kavrulur. Kıyma pembeleştikten sonra küp şeklinde soğan eklenir ve kavurmaya devam edilir. Soğanlar da bir süre kavrulduktan sonra kabak kabukları da diğer malzemelerle birlikte yüksek ateşte kavrulur. Kavrulan kabakların üzerine bir tutam karabiber ve tuz eklenir. Yıkanıp suyu süzülen 2 kase pirinç tencerenin ortasına açılan boşluğa yerleştirildikten sonra kavrulan kabak ve kıymalarla üzeri kapatılır. Tencerenin kapağı da kapatılarak bir süre pişmeye bırakılır. Pirinçler kabak kabuklarının lezzetiyle yumuşarken üzerini geçecek kadar et suyu ilave edilir ve normal pilav kıvamında suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakılır.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder