Gizem Soysaldı’nın sunduğu Soframız’da 23.09.2011 Cuma günü Kilis mutfağından örnekler verilecek. Gizem Soysaldı programda Kilis İli İffet Hanım'ın mutfağından Kesme Tatlısı, Ekşili Mahluta Çorbası, Kübbülmüşviye, Muhammara ve Kilis Tava tarifleri verilecek.
Kübbülmüşviye - İffet'in Mutfağı: Kilis
MALZEMELER: ½ kg kuzu parça et, ½ kg ince bulgur, 5 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, tarçın, bol nane
İç yağı harcı için : 300gr kg iç yağı, 2 adet kuru soğan, 1 kase ceviz, pul biber, karabiber, nane
YAPILIŞI:Soğanlar küçük küçük doğranır ve tuzla ovulur. 300gr iç yağı kıyma makinesi ya da robotta çekilir ve donması için biraz ıslatılarak. Ovularak toparlanan iç yağına pul biber, karabiber ve nane ilave edilir. Rondoda çekilen 1 kase ceviz ve biraz tarçın da ilave edildikten sonra iç yağı iyice yoğrulur. Yoğrulan iç yağından köfteler yapılır. Geniş bir tepsiye ½ kg ince bulgur, bulgura 5 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, bol nane, iri doğranmış 1 büyük soğan ve yine küçük küçük doğranmış ½ kg kuzu kuşbaşı et konur. Islatılan malzemeler karıştırılır ve hepsi aynı anda kıyma makinesinden geçirilir. Bulgurlu kıyma iyice yoğrulur ve küçük parçalar kopartılıp içleri içli köfte gibi oyulur. Oyulan köfteye iç yağlı harç yerleştirildikten sonra kapatılarak üçgen şekli verilir. Ters yüz edilerek ister mangalda ister teflon tavada pişirilir. İç yağı pişerken dışarı çıkacağından ayrıca yağ ilave etmeye gerek yoktur.
Kaynak:startv.com.tr/haber/soframiz-tarifleri-65/kubbulmusviye-iffetin-mutfagi-kilis-14955.html
Kesme Tatlısı - İffet'in Mutfağı: Kilis
Ekşili Mahluta Çorbası - İffet'in Mutfağı: Kilis
Kübbülmüşviye - İffet'in Mutfağı: Kilis
Muhammara - İffet'in Mutfağı: Kilis
Kilis Tava - İffet'in Mutfağı: Kilis
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder