Malzemeler: 4 su bardağı süt- 1 su bardağı tozşeker- 4 çorba kaşığı nişasta- 4 çorba kaşığı un- 3 adet muz- yarım portakalın suyu- 1 su bardağı krem şanti- 9-10 adet bebe bisküvisi.
Süslemek için: Gofret ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun.Diğer taraftan, nişşasta ve unu bir kaba alıp kalan sütle açın. Ocaktaki süt kaynama nokatsına geldiğinde nişastalı karışımı azar azar üzerine ekleyin.Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Ilındıktan sonra üzerine krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın. Ezdiğiniz muzları portakal suyu ile karıştırıp 4 kupa paylaştırın. Üzerine bebe bisküvilerini ekleyin. Pudding kuplara pay edip buzdolabında soğutun. Gofret ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.
Comments[ 1 ]
ben yapmıştım kitabdan görmüştüm limon suyu falan yazıyodu bisküvi falan yazmıyodu zaten benim ki sulu ve kahverengi oldu o kadar muz koymama rağmen!,oldu sizde mi yoksa kitapdaki tarifdemi yanlışlık var ?
Yorum Gönder