Ayva'nın bol olduğu bu mevsimde işte sizlere Bayrama özel saraylı ayva tatlısı
Malzemeler:5 ayva3 tane karanfil2 su b. toz şeker2 su b. su3 elmaGıda boyası
Üzeri için:KiviMuzNarKaymak
Yemeğin Yapılışı:Ayvaların kabuklarını soymadan ortadan ikiye kesip çekirdek yataklarını çıkartın. Alttan da çok az keserek düzgün durmalarını sağlayın. Ayvaların üzerine şekerini ve karanfilini koyun.Su ve gıda boyasını da ekleyip ayvalar kenarlardançatlayana kadar pişirin. Daha sonra ayvaları bir fırın kabına geçirin.Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Ayvaların içlerine elmalı harcı paylaştırın. Tenceredeki sudan ekleyin. Ağzını yağlı kağıt ile kapatıp fırında pişmeye bırakın. Ayvalarınız pişip güzel bir renk alınca servis tabağına geçirip soğutun. Üzerlerini doğranmış meyva ile süsleyin. En son üzerine bir parça kaymak ve nar taneleri serpişterin. Varsa yarım çilek ile süslemeyi tamamlayın. Kenarına yoğunlaşan sosundan da bir iki kaşık dökün. İyice soğutup servis yapın. Saraylara layık bir ayva tatlısı.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder