Star Tv Soframız Programı Fındıklı Dikmeli Tatlı - Hanife Hanım'ın Mutfağı: Trabzon
Malzemeler:1 büyük su bardağı süt1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sirke1 çay bardağı ayçiçekyağı2 yumurta1 fiske tuzAldığı kadar un600 gr fındık300 gr. tereyağı Şerbeti: 4 bardak şeker, 4,5 bardak su, kaynamaya başladıktan sonra 15 dk. kaynatılıp az limon ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Yapılışı: Süt ve tereyağı birlikte ısıtılıp, hamur yoğrulacak kaba alınır. Sirke, ayçiçekyağı, 2 yumurta, tuz ve aldığı kadar un ilave edilip, yumuşak bir hamur elde edilir. 20 beze yuvarlatılarak nişastaya bulanır. 10 dk. dinlendirilen bezeler tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Araları nişastalanıp üst üste dizilir. 10 dk. beklenir. İnce açılan yufkanın üzerine bol şekerli fındık serpilip oklava sarılıp büzülür. Oklava içinden çıkarılır. 2 parmak genişliğinde kesilir. Kesilen yer üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. 300 gr. eritilmiş yağ kızgın haliyle üzerlerine eşit miktarda gezdirilip 170 derece fırında pişirilir. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder