Star Tv Soframız Programı Kesme Makarna - Hanife Hanım'ın Mutfağı: Trabzon Malzemeler:1 kilo un2 dolu kaşık tereyağTuzIlık suMısır unu
Yapılışı: Bir kabın içerisine un, tuz konur. Sert bir hamur elde edilecek şekilde ılık su ilave edilir. İyice yoğrulur. Hamur ikiye bölünüp kalın açılır. Arasına bolca mısır unu serpilir. 5 cm. genişliğinde şeritler kesilir. Şeritler üst üste konulup, kibritten kalın kesilir. Haşlamadan önce süzgece alınıp fazla un elenir. Haşlama suyuna tuz ilave edilir. Kaynamaya başlayınca makarnalar suya bırakılır. 15 dk. haşlanır, süzülür. Bekletmeden tereyağı eritilip haşlanmış makarna içine bırakılıp, özenli karıştırılır.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder