Star Tv Soframız Programı Turşu Kavurması - Nurhan Hanım'ın Mutfağı: Trabzon
Malzemeler:1 kg fasulye turşusu2 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı pul biber3-4 adet haşlanmış patatesZeytinyağı
Yapılışı: Fasulye turşuları süzgeçte suda yıkanır. Fasulyeler ortadan ikiye bölünür. Teflon tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı konarak ocağın altı yakılır. Ocakta ısınmaya başlayan zeytinyağının içine 2 adet kuru soğan küçük küpler halinde doğranır ve kavrulmaya bırakılır. Ocak ateşimiz orta derecededir. Soğanlar pembeleşince fasulyeler de eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Ortalama 1-2 dakika kavurduktan sonra ocak kısık ateşe alınarak pul biber ve küçük 1’er santim büyüklüğünde haşlanmış patatesler eklenerek ortalama 2-3 dakika pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır. Yemeğin pişme süreci ortalama 15-20 dakika olup 5-6 kişiliktir.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder