Star Tv Soframız Programı Yufka Tatlısı - Nurhan Hanım'ın Mutfağı: Trabzon
Malzemeler:6 adet kuru yufka 3 çorba kaşığı şeker 1 kase çekilmiş fındık
1 su bardağı suZeytinyağı
Yapılışı:Yufka tatlısı için 1 kase fındık blendırda küçük parçalar haline gelinceye kadar geçirilir. Büyük teflon tavaya (teflon tavanız yok ise fırına girebilecek borcam da olabilir) yufkanın yapışmaması için 1 avuç zeytinyağı gezdirilir. 3 adet kuru yufka (marketten alınmış yufka da olabilir) tavaya yerleştirilir. Eğer kuru yufka bulunabilirse önce tavaya sığabilecek şekilde koparılarak suda ıslatılır. 1 kâse blendırda çekilmiş fındıkların üzerine 3 çorba kaşığı şeker ilave edilir. 5 adet ceviz büyüklüğünde tereyağı da iç harcın üzerine eklenerek geri kalan 3 kuru yufka ile üzeri kapatılır. (tereyağı hazır ya da ev yapımı olabilir). Kısık ateşte 15 dakika ara ile çevirerek pişmesi sağlanır. Fındıklı yufkamız 30 dakikada pişerek ayrı bir kaba alınır. Ayrı bir tencerede 3 bardak şekere 3 bardak su ilave edilerek kaynatılır. Kaynama süresi 15-20 dakika olup kısık ateşte pişirilmesi gerekmektedir. Kaynama başlayınca içine 3-4 damla limon suyu konarak soğumaya bırakılır. Şerbet yapışkan kıvamını alıp soğuyunca pişmiş olan fındıklı yufkanın üzerine dökülür. Tatlımız ortalama 6 ile 8 kişiliktir.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder