Malzemeler:500 gr. yagsız kuşbaşı kuzu eti3 su bardagı dolusu koyu süzme yogurt1.5 kg. etli taze soğan1.5 kg. etli taze sarımsak1.5 yemek kaşıgı dolusu sadeyağ1 yemek kaşıgı dolusu kuru nane1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı: Ete, üzeri kaplanacak kadar su ilave edilir. Kaynayınca köpüğü alınıp, nohut, tuz eklenip pişirilir. Temizlenen soğan ve sarımsaklarınbeyaz kısımları 3 cm. boyunda enine doğranır. Pişen ete ilave edilir, sebzelerin sekli bozulmadan yumuşayıncaya kadar yeniden kısık ateşte birlikte pişirilir. Yumurta ilave edilin süzme yoğurt kısık ateşte devamlı karıştırılıp ısıtılır. Pişen etin su oranına göre, çorba kıvamında olacakşekilde ilave edilir. Tuzu kontrol edilip bir taşım kaynatılır. Üzerine ısıtılmış yağın harı geçirilip nane ile ilave edilir. Karabiberi eklenir.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder