Star Tv Soframız Programı Kabak Ekşilisi – Sevgi Hanım’ın Mutfağı: Kahramanmaraş
Malzemeler:Yarım kilo kabakYarım kilo kırmızı dolmalık biberYarım kilo yeşil biber dolmalıkYarım kilo HavuçYarım Kilo Patlıcan ,300 gr pirinç yarım kilo yağlı kıyma150 gr kuyruk4 baş kuru soğan5-6 tane domates(doğranmış)2 yemek kaşığı biber salçasıArzuya göre sumak ekşisi, tuz, karabiber
Yapılışı: Soğanlar doğranır, yarım bardak sıvı yağda kavrulur. Önceden haşlanan kuşbaşı eti, kavurduğumuz soğana katıp içine haşlanmış nohutu ve domatesi ekleriz. Et suyunu da ilave eder, sarımsakları doğrayarak katarız.Orta hararetli ocakta 30-45 dakika pişirilir. Piştikten sonra üzerine yarım çay bardağı sıvı yağda naneyi kavurup dökeriz.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder