Sobada çizerek pişirirdik kestaneleri ama artık soba kullanılmıyor birçok evde bende fırında yapıyorum ama o tadı vermiyor.Kestaneyi tatlılarda da deneyin.Kestane, hem tatlılara çok yakışıyor hem de çok besleyici.İçeriğinde B1, B2 ve C vitaminiyle, kış aylarının en lezzetlisi kestane. Kestaneli Bazlama
Malzemeler: 1 adet yumurta- 5-6 yemek kaşığı pekmez- ½ su bardağı süt- 2 yemek kaşığı zeytinyağı- 1 büyük çay bardağı dolusu kestane püresi- 1 su bardağı tam buğday unu- 1 çay kaşığı karbonat.
Hazırlanışı: Yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Akını bir fiske tuz ilavesi ile kar haline gelene değin çırpın. Yumurta sarısı, süt ve pekmezi başka bir kapta karıştırın. Kestane püresini, unu ve karbonatı ilave edin, iyice karıştırmaya devam edin. Karışıma kar haline gelmiş yumurta akını ekleyin. Hafif darbelerle yavaşça bütünleştirin. Tavayı fırça ile yağlayın. Karışımı sıkma torbasına yerleştirin. Kalp şekli vererek bazlamaları sıkmaya çalışın. Kısık ateşte arkalı önlü iyice pişirin.
Kestane püresi yapılışı:
Kestanelerin üzerlerini boydan boya çizin. Kalın tabanlı bir tencereye aktarın. Üstünü geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirin. Kabukları bu yöntemle kolayca ayıklayabilirsiniz. Ilıyınca ayıklayın ve püre yapmak için blendar’dan geçirin.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder