Bu tarifi isterseniz büyük bir tepsi içinde, dilerseniz küçük tart kalıplarında birer kişilik hazırlayabilirsiniz.
Hamuru:2 su bardağı un- ½ su bardağı sıvı yağ- ½ su bardağı yoğurt- 65 gr katı yağ- 1 tatlı kaşığı toz şeker- 1 tatlı kaşığı limon suyu- 1 paket kabartma tozu- 1 tutam tuz.
Harcı:2 adet haşlanmış tavuk göğsü- 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir- 1 su bardağı bezelye- 2 yemek kaşığı mısır- 3 yemek kaşığı krema- 2 yemek kaşığı un- 1 su bardağı süt- 1 su bardağı su veya tavuk suyu- 1 çay kaşığı karabiber- 1 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
1- Bir kaba hamur malzemelerini koyup, unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru 20 dakika dinlendirin.
2-Tavuk suyu, süt, karabiber ve tuzu bir tencerede kaynatın.
3- Kaynamaya başladıktan sonra, içine küçük parçalar halinde doğradığınız tavuk göğsünü, bezelye ve mısırı koyup ocağı kapatın.
4- Soğumasını bekleyip içine kaşar peyniri ve kremayı ilave edin.
5- Hamurdan iki küçük beze koparın, tart kalıbının altına bir tanesini döşeyin.
6- Hazırladığınız içten yeterli miktarda kalıba hamurun üstüne koyun.
7- İkinci hamuru malzemenin üstünü kapatacak şekilde kaplayın.
8- Aynı işlemi bütün tart kalıplarında uygulayın.
9- Dilerseniz yumurta sarısı sürüp, 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder