İki renkli hamuru, ağızda dağılan yapısıyla mermer kek beş çayı ve kahvaltılarınız için lezzetli bir seçim olacak… Malzemeler: 3 adet yumurta- 1,5 su bardağı toz şeker- 1 su bardağı süt- 1 su bardağı sıvıyağ- 2,5 su bardağı un- 1 paket vanilya- 1 paket kabartma tozu- 2 yemek kaşığı kakao2 yemek kaşığı süt.Hazırlanışı: Çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alın. Mikserle yaklaşık 3 dakika köpürene dek çırpın. 1 su bardağı süt ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma
tozunu ekleyip kaşıkla birkaç kez karıştırın. Elde ettiğiniz hamurun yarısını yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan hamura kakao ve 2 yemek kaşığı sütü ilave edip karıştırın. Kakaolu hamuru kalıba döküp sade hamurla özleşmesi için bir iki defa sallayın. Şekil vermek için hamurun üzerine çatalla aralıklarla bastırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder