Haşhaşın tatlısı derken birde kekini yapmayı deneyin tadı harikaaaa...
Malzemeler: 3 tane yumurta- 3 çay bardağı şeker- 3 çay bardağı un- yarım çay bardağı tahin- yarım çay bardağı sıvıyağ- 1 çay bardağı süt- 1 çay bardağı ceviz (ince çekin)- 1 paket kabartma tozu- 3-4 yemek kaşığı kadar mavi haşhaş.
Hazırlanışı: Şekeri ve yumurtayı mikserle en az 5 dakika çırpın. Tahin, sıvıyağ, ceviz ve süt ekleyerek tekrar çırpın. En son unu ve kabartma tozunu ekleyin son bir kez çırpın. Kalıbınızı yağlayın ve her tarafına bolca haşhaş serpin. Hamuru kalıba boşaltın, 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında keki pişirin. Soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp servis edin.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder