Beş çayınız için hazırlayabileceğiniz lezzetli ve pratik tahinli kek tarifi.
Malzemeler: 2 adet yumurta- 2 su bardağı toz şeker- 1 su bardağı sıvıyağ- 1 su bardağı yoğurt- 1 su bardağı tahin- 2 su bardağı un- 1 paket kabartma tozu.
Üzeri için: 1 çay bardağı tahin- Yarım paket toz krem şanti- 1 çay bardağı süt- Yarım kâse ceviz içi ve kuru üzüm karışımı.
Hazırlanışı: Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alın. Köpürene dek mikserle çırpın.Sıvıyağ, tahin ve yoğurdu ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla karıştırın. Orta boy bir fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Kâsede toz krem şanti ve sütü karıştırıp kıvamı koyulaşana kadar mikserle çırpın. Krem şantiyi, krema sıkma torbasına doldurun. Pişen keki fırından çıkarın. Tahini kekin üzerinde gezdirin. Krem şantiyle kekin üzerini kaplayın. Ceviz içi ve kuru üzümü kekin üzerine serpin.
Dilimleyerek servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder