Nefis yaz günü yiyebileceğiniz hafif bir tatlı...
Malzemeler: 3 adet elma, 1 çay bardağı tozşeker, 1 su bardağı kırmızı şarap, 1 adet çubuk tarçın, 6 adet karanfil, 8-10 adet ayva çekirdeği, 6 top dondurma.
Hazırlanışı: Elmaları kabuklarını soyun. Üzerlerinden birer kapak kesip kenara ayırın. Çekirdek yataklarını çıkarıp, elmaları tencereye alın. Üzerlerine tozşeker ve kırmızı şarapı ekleyin. Karanfil, tarçın ve ayva çekirdeklerini de tencereye atın. Elmalar yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra, soğumaya bırakın. Elmaları servis tabağına aktarın. İçlerine, birer top dondurmayı paay edin.
Ayırdığınız kapakları elmaların üzerine kapatın. Tencerede kalan suyu, sos olarak elmaların dibine gezdirin. Dondurma erimeden servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder