Oktay Usta'nın 22 Eylül 2011 tarihli menüsünde; 3 Günde Turşu, Antepfıstıklı Sarma, Boşnak Böreği, Mantarlı Tavuklu Patlıcan Kayığı, Bisküvili Brownie ve Şeftali Reçeli var. Yeşil Elma'da lezzetli ve pratik tariflerin yanı sıra hoş bir sohbet sizleri bekliyor...
3 GÜNDE TURŞU
6 kırmızı biber 5 sivri biber 3 domates 1 baş sarımsak 1 tutam maydanoz 4 su b. su 1 çorba k. iri tuz 1 su b. sirke
-------------------------------
ANTEPFISTIKLI SARMA
4 su b. süt 4 çorba k. toz şeker 2 çorba k. un 2 çorba k. pirinç unu damla sakızı
ÜZERİ İÇİN: 1 poşet çilekli toz şanti 1 su b. süt
ZEMİNİ İÇİN: toz antep fıstığı
--------------------------------
BOŞNAK BÖREĞİ
5 su b. un 1 yumurta tuz su
KAT ARALARI İÇİN: 125 gr. margarin 125 gr. tereyağı
İÇ HARCI İÇİN: 300 gr. kıyma 2 soğan tuz karabiber sıvıyağ
----------------------------------
MANTARLI TAVUKLU PATLICAN KAYIĞI
4 bostan patlıcan 300 gr. tavuk 1 kase mantar 2 domates 3 sivri biber 3 diş sarımsak sıvıyağ tuz karabiber
ÜZERİ İÇİN: örgü mozarella
------------------------------------
BİSKÜVİLİ BROWNİE
3 yumurta 1 su b. toz şeker 125 gr. tereyağı 80 gr. bitter çikolata 3 çorba k. un 1 çorba k. kakao 1 paket vanilya yarım paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN: 1 paket krema 1 paket fındıklı bisküvi 2 çorba k. toz şeker 80 gr. bitter çikolata krokan
--------------------------------------
ŞEFTALİ REÇELİ
2,5 kg. şeftali 2,5 kg. toz şeker 2 parça kabuk tarçın 2 limon 1 avuç badem
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder