Ver Fırına Senem Özkantar Ahududu kremalı pasta ve tuzlu kurabiye tarifleri
Enfes iki tarif misafirleriniz için kolay hazırlayabileceğiniz leziz sunumlar.
Sünger kek için:
200 gr. tuzsuz tereyağı
200 gr. toz şeker
1 tutam tuz
1 adet vanilya çubuğu
4 adet yumurta 200 gr. un
Şeker şurubu için:
150 gr. su
150 gr. toz şeker
Tereyağı dolgulu krema için:
500 gr. tuzsuz tereyağı
250 gr. pudra şekeri
200 gr. krema
tuz
10 yemek k. ahududu reçeli
Tuzlu kurabiye için:
200 gr. tereyağı
600 gr. un
2 gr. kabartma tozu
12 gr. tuz
25 gr. şeker
kekik veya haşhaş
pul biber
100 gr. ayçiçek yağı
100 gr. süt
Hazırlanışı:
Tereyağı ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Üzerine yavaş yavaş yumurtaları ekleyin.
Ardından da diğer malzemeleri karıştırarak ekleyip en son da unu ekleyip fazla karıştırmadan kek kalıbında pişirin.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder