Donut Tarifi

3 Ağustos 2009 Pazartesi ·

Bir fincan koyu kıvamlı kahvenin yanına en çok yakışan tatlılardan biridir Donut. Hayal gücünüze göre süsleyebilir, sevdiğiniz lezzetleri bir arada kullanabilirsiniz.

Malzemeler: 3 su bardağı un- Yarım çay bardağı ılık süt- Yarım çay bardağı sıvı yağ- Yarım paket yaş maya- 3 çorba kaşığı toz şeker- 1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su- 2 adet yumurta- Kızartmak için sıvı yağ-
Üzeri için: 1 kâse marmelat- Rendelenmiş çikolata- Pasta süsü
Hazırlanışı: Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Tepsiye bol miktarda un dökün. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Parçaları hava almayacak şekilde unun içine gömün. Hamurun mayalanması için 45 dakika bekletin. Mayalanan hamuru elinizle düzleştirin. Ortasını bir kapak yardımıyla kesip çıkarın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Donut hamurlarının fazla ununu alın. Kızgın yağda iki tarafını da kızartın. Kızaran donutların sadece bir tarafını önce marmelata sonra rendelenmiş çikolataya batırın. Servis tabağına aldığınız donutların üzerini pasta süsüyle süsleyin.

0 yorum:



İSTATİSTİK







HÜRRİYET




Blog Widget by LinkWithin