Hem meze hem de ara sıcak olarak sunabileceğiniz mantarlı patlıcan sote hafif tadı ve pratik hazırlanışıyla karşınızda…
Malzemeler: 2 adet patlıcan- 500 gram mantar- 2 adet tatlı kırmızı biber- 1 adet orta boy soğan- Yarım demet maydanoz- 1 su bardağı bulgur- Damak tadınıza göre tuz- Sıvıyağ.
Hazırlanışı: Bulguru derin kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.Kapağını kapatıp şişmesi için bekletin.Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın.Tavaya kızartma yağını alıp kızdırın.Yüksek ateşte patlıcanları kızartın.Fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarın.Mantar, biber ve soğanı orta büyüklükte doğrayın.Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın.Soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.Üzerine mantar ve biberi ekleyin.Mantar suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan indirmeden önce tuzunu ilave edin.Kızarmış patlıcanları ilave edip karıştırın.Şişmiş bulgura tuz ekleyip karıştırın.Düz bir servis tabağına alın.Üzerine mantarlı patlıcan karışımını yayın.Maydanozu incecik doğrayıp üzerine serpin.
Sıcak ya da soğuk servis yapın.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder