Ev yapımı kıymalı pide
Ev yapımı pide hamuru için:Küçük paket kuru maya- 1 Su bardağı su- 1/5 Su bardağı süt- 1 Tatlı kaşığı şeker- 1,5 Tatlı kaşığı tuz- alabildiği kadar un.
İç harcı için: 300gr. Kıyma- 3 Soğan- 3 Domates- maydanoz, Yeşil biberKarabiber, Kimyon,
Hazırlanışı: Öncelikle hamuru hazırlayınız.Malzemeleri derin bir kapta karıştırıp alabildiği kadar ununu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediniz ve bir kenara mayalanmak üzere bırakınız.
Soğanı, yeşil biberi, bir tutam maydanozu ve domatesleri rondo da çekerek kıymaya karıştırınız, daha sonra arzuya göre karabiberini kimyonunu ve tuzunu ilave ederek iyice birbirine yedirdiğiniz harcınız hazır.
Mayalanan hamurunuzdan arzunuza göre ve ya tepsinizin büyüklüğüne göre bezeler alarak hamuru çok ince olmayacak şekilde açınız içine hazırladığınız harctan koyarak kenarlarını kıvırıp pide şekli veriniz.Tepsinize varsa kepekli un yoksa normal un serpip pideleri içine diziniz 250 derecelik fırında 15-20 dakikada nefis pideleriniz servise hazır bol yeşillikle servis yapabilirsiniz.
Comments[ 0 ]
Yorum Gönder